Un Badea Cârţan al timpurilor noastre. Un basarabean de 77 de ani, fost deputat, a venit 520 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia

Un basarabean în vârstă de 77 de ani a parcurs în 30 de zile 520 de kilometri, de la Bălţi la Alba Iulia, pentru a sărbători în Oraşul Unirii 100 de ani de la Marea Unire, dar şi ”din dragoste pentru poporul român unit”.

804 afișări
Imaginea articolului Un Badea Cârţan al timpurilor noastre. Un basarabean de 77 de ani, fost deputat, a venit 520 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia

Un basarabean de 77 de ani, fost deputat, a venit 520 de kilometri pe jos, până la Alba Iulia

Ion Mărgineanu, fost profesor universitar şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a venit pe jos de la Bălţi la Alba Iulia, parcurgând zilnic aproape 20 de kilometri.

”Am parcurs traseul în 30 de zile, din 1 până în 30 noiembrie. Când am intrat în circumscripţia oraşului Alba Iulia, am căzut în genunchi. Atât de emoţionat am fost că am realizat ce mi-am propus! Am îngenunchiat în faţa oraşului, a fost deosebit de frumos, o realizare a visului meu, la bătrâneţe. Am parcurs acest traseu din dragoste pentru poporul român, pentru poporul meu, pentru poporul român de pretutindeni unit”, a spus Ion Mărgineanu.

Potrivit calculelor sale, traseul total a fost de 520 de kilometri.

”Tot drumul l-am parcurs pe jos, dar am avut o echipă care m-a ajutat. Mi-au purtat hainele, mâncarea şi aşa mai departe”, a mai spus vârstnicul.

Şi-a propus să vină pe jos până la Alba Iulia încă din 1993, când a sărbătorit alături de delegaţia parlamentară de la Chişinău 75 de ani de la Marea Unire.

”Atunci am fost la Alba Iulia şi a încolţit gândul meu, mai exact dacă prind 100 de ani de la Marea Unire, să fac traseul pe jos”, a mai spus Ion Mărgineanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici