Un bărbat a murit după ce a căzut în puţul unui lift din Sun Plaza

Un bărbat a căzut, vineri, în puţul unui lift din centrul comercial Sun Plaza din Capitală, echipaje de salvare încercând resuscitarea victimei, a declarat Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

161 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit după ce a căzut în puţul unui lift din Sun Plaza

Un bărbat a căzut în puţul unui lift din Sun Plaza (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul în vârstă de 30 de ani a decedat, iar alte două persoane au fost rănite, dar sunt conştiente.

Echipele SMURD acordă îngrijiri victimelor la faţa locului.

Bogdan Opriţa declarat că din primele verificări, cei trei ar fi fost muncitori care lucrau la lift. "Ei au căzut de la etajul 2 la minus 2", a spus medicul.

Acesta a arătat că cele două victime, de 23 şi 27 de ani, "par a avea doar traumatisme cranio-faciale". Ele vor fi transportate la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

Cele trei victime erau muncitori

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti demarează cercetări, instituţia fiind informată că victimele erau angajate la una dintre firmele care executau lucrări în centrul comercial.

Directorul general de la ITM Bucureşti, Bujor Constantin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un inspector de muncă a fost trimis la locul accidentului după ce instituţia pe care o reprezintă a fost informată că incidentul ar putea fi încadrat în categoria accidentelor de muncă.

"Se pare că cele trei persoane lucrau pentru o firmă care avea lucrări acolo. Un inspector de muncă de la ITM Bucureşti se îndreaptă într-acolo pentru a demara cercetarea incidentului", a precizat şeful ITM Bucureşti.

Sun Plaza: Accidentul s-a produs într-o clădire de birouri adiacentă centrului comercial

Accidentul de muncă s-a produs, din cauza încălcării normelor de protecţia muncii, pe şantierul Sun Offices, în clădirea de birouri adiacentă centrului comercial Sun Plaza, informează reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, după o primă investigaţie s-a stabilit că mai mulţi muncitori au îndepărtat protecţiile de la casa liftului din clădirea de birouri şi au încercat să coboare materiale de la etajul trei al şantierului, încălcând normele de protecţie a muncii.

"Clădirea de birouri se află încă în construcţie, nu este accesibilă publicului şi este separată de centrul comercial Sun Plaza. Reconfirmăm faptul că accidentul nu s-a petrecut în centrul comercial Sun Plaza", se arată în comunicatul remis, vineri, MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici