Un bebeluş de un an şi jumătate, „uitat” într-un spital desfiinţat. „Dacă îl atingi, băieţelul se infectează. Şi hainele îi fac rău”

"Un spital nu este o alimentară ca să-i faci inventarul şi să-i tragi obloanele. Vieţile unor oameni depind de el", spune Delia Asultanei, managerul spitalului din Tutova, judeţul Vaslui, care a aflat că de la 1 aprilie instituţia va fi transformată în cămin de bătrâni.

38 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de un an şi jumătate, „uitat” într-un spital desfiinţat. „Dacă îl atingi, băieţelul se infectează. Şi hainele îi fac rău”

Un bebeluş de un an şi jumătate, „uitat” într-un spital desfiinţat. „Dacă îl atingi, băieţelul se infectează. Şi hainele îi fac rău” (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Înainte ca Ministerul Sănătăţii să hotărască să-l transforme în azil, spitalul a fost singura şansă de supravieţuire a 20 de copii care suferă de boli cumplite şi locul în care erau trataţi peste 120 de adulţi, povesteşte managerul Delia Asultanei.

Zece dintre copii au fost trimişi, zilele acestea, la casele lor sau la Direcţia de Protecţie a Copilului, urmând ca medicii de familie să se ocupe de acum de ei. Alţi trei au fost mutaţi ieri, iar şapte sunt încă în unitatea sanitară din Tutova, aşteptând să îşi găsească locul la un alt spital.

Citeşte mai multe despre copiii din spitalul din Tutova pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici