Un consilier propune un proiect de promovare a turismului în Bucureşti pe perioada preşedinţiei Consiliului UE

Consilierii generali ai Capitalei ar putea adopta, la următoarea şedinţă CGMB, un proiect care prevede promovarea turistică a Bucureştiului pe perioada cât România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Proiectul a fost depus de consilierul ALDE Tudor Ionescu.

369 afișări
Imaginea articolului Un consilier propune un proiect de promovare a turismului în Bucureşti pe perioada preşedinţiei Consiliului UE

Un consilier propune un proiect de promovare a turismului în Bucureşti pe perioada preşedinţiei Consiliului UE

„Avem o oportunitate foarte mare, neîntâlnită în ultimii 12 ani, cel puţin, să ne afirmăm pe plan european şi internaţional, iar eu ca şi consilier general şi preşedinte al Comisiei de Relaţii Internaţionale îmi doresc să profităm cât se poate de mult de această oportunitate. Vreau să arătăm întregii Europe, şi nu numai, cât de mult a progresat Bucureştiul şi România în ultimii ani, şi că ne merităm locul în familia europeană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudor Ionescu, iniţiatorul proiectului.

Potrivit proiectului, instituţiile subordonate PMB ar urma ca în cadrul evenimentelor pe care le organizează să îmbine elementele specifice activităţii lor cu elemente ale Uniunii Europene. De exemplu, spune Tudor Ionescu, la evenimentele de tip spotlight să fie expuse şi elemente ale Uniunii Europene, precum steagul Comunităţii.

„Pentru a profita de oportunitatea pe care aceste şase luni ni le oferă trebuie să oferim turiştilor care vin în Bucureşti în această perioadă veritabile experienţe în funcţie de ceea ce-i interesează pe ei şi-n funcţie de locurile şi evenimentele cele mai bune pe care Capitala României le poate oferi. Astfel, instituţiile Primăriei Municipiului Bucureşti vor dezvolta experienţe în funcţie de specificul activităţilor lor, în care să îmbine elementele cele mai frumoase de promovat din viaţa bucureşteană cu elemente ale Uniunii Europene. Aceste experineţe oferite turiştilor sunt menite să arate frumuseţea turistică, socială, culturală a Bucureştiului şi a României”, se arată în proiect.

Se mai urmăreşte, printre altele, transmiterea de informaţii către turiştii străini în principalele limbi de circulaţie internaţională.

„De asemenea, punctele de informare trebuie să fie diversificate şi multiple, astfel încât o suplimentare a punctelor de informaţii pentru diferitele instituţii este necesară. Mai ales în zona digitală/social media, este necesar ca această transmitere de informaţii să fie în amebele sensuri, atât în cel de a trimite informaţii, cât şi de a primi feedback de la turişti”, potrivit actului depus de Tudor Ionescu.
Proiectul mai urmăreşte dezvoltarea unui program de voluntariat prin care să fie suplimentate efectivele de persoane care urmează să interacţioneze cu viitorii turişti.

„Aceşti voluntari pot primi turiştii încă de la sosire (aeroport, gară, metrou) cât şi la punctele centrale ale oraşului. De asemenea, mai pot oferi informaţii în limbile de circulaţie internaţională turiştilor, prin activităţi de tip <<întreabă-mă>>”, potrivit proiectului de hotărâre care ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din ianuarie.

În ceea ce priveşte costurile acestui proiect, Tudor Ionescu spune că fiecare instituţie care va fi implicată îşi va face un buget în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici