Un echipaj SMURD Cluj, pe primul loc la un concurs de prim-ajutor în Germania

Un echipaj din cadrul SMURD Cluj a obţinut primul loc la un concurs de prim-ajutor desfăşurat în Germania, la cea mai avansată categorie din concurs, ca nivel de pregătire şi vârstă.

1217 afișări
Imaginea articolului Un echipaj SMURD Cluj, pe primul loc la un concurs de prim-ajutor în Germania

Un echipaj SMURD Cluj, pe primul loc la un concurs de prim-ajutor în Germania (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, echipa participantă a fost formată din instructori ai centrului de pregătire SMURD Cluj, paramedici pompieri, asistenta sefă şi coordonatorul paramedicilor voluntari din cadrul SMURD Cluj.

Echipa a obţinut primul loc la cea mai avansată categorie din concurs, ca nivel de pregătire şi vârstă.

Concursul a fost organizat de către Asociaţia Regională a Cavalerilor Ioaniţi Mittelthüringen şi a avut ca scop evidenţierea nivelului de pregătire a echipajelor de prim-ajutor din cadrul structurii.

Organizaţia este una dintre cele mai vechi din Germania, activităţile ei principale fiind axate pe acordarea primului ajutor medical, acţiuni umanitare şi cooperarea cu structuri similare la nivel internaţional.

Concursul a avut loc în perioada 15-16 iunie 2012, în localitatea Weimar, Germania, şi la acesta s-au înscris 46 de echipaje din organizaţie.

Acestea au cuprins membri profesionişti şi de tineret împărţiţi pe categorii de vârstă şi competenţe.

"Categoria S, la care clujenii au fost înscrişi, a adus în competiţie echipajele de prim-ajutor cele mai avansate. Participarea a fost în calitate de invitaţi de onoare, iar punctajul obţinut a adus echipei noastre locul I şi aprecierile părţii germane", se arată în comunicat.

Echipa a fost formată din Claudia Mureşan - asistent în cadrul SMURD Cluj, Andrei Bălan - paramedic voluntar şi coordonator al paramedicilor voluntari din cadrul SMURD Cluj, plutonier major Andras Deak, plutonier Aurel Dobârtă - instructori din cadrul Centrului de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă al ISU Cluj, plutonier major Zoltan Gabora - paramedic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Huedin şi plutonier Emil Tudor - paramedic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dej.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici