Un fenomen rar în ROMÂNIA. A nins cu zăpadă portocalie la Galaţi - GALERIE FOTO

Un fenomen neobişnuit s-a produs, vineri dimineaţă, la Galaţi. Localnicii au observat că zăpada căzută nu este în totalitate albă şi are nuanţe de portocaliu.

12326 afișări
Imaginea articolului Un fenomen rar în ROMÂNIA. A nins cu zăpadă portocalie la Galaţi - GALERIE FOTO

A nins cu zăpadă portocalie la Galaţi

Gălăţenii dau vina pe poluare provocată de combinatul siderurgic, dar specialiştii spun că este vorba despre un fenomen foarte rar, provocat de un nor de praf saharian.

Gălăţenii care au ieşit vineri din casă au observat că zăpada are o culoare ciudată. Cei mai mulţi cetăţeni dau vina pe combinatul siderurgic din Galaţi care a provocat de mai multe ori fenomene ciudate precum nori roşiatici sau zgomote misterioase.

”Eu cred că este ceva de la combinat. Zăpada de pe maşină are culoarea roşiatică, o nuanţă portocalie, seamănă cu resturile combinatului. Poate este ceva de la furnal, nu cred că este nisip din Africa, aşa cum vorbeau alţii”, a spus unul dintre gălăţenii aflaţi pe stradă.

Meterologii contrazic această teorie şi susţin că nuanţa portocalie a zăpezii este cauzată de un ciclon care se manifestă în nordul Africii şi peste Marea Mediterană. Acesta a râspândit la mari distanţe praful saharian, curenţii aducându-l în special deasupra Turciei şi în zona de nord vest a Mării Negre.

Fenomenul, foarte rar în România, se produce frecvent în munţii Alpi, vestul şi centrul continentului european fiind în calea curenţilor de aer care vin din Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici