Un muncitor a murit în urma unei explozii controlate la Exploatarea Minieră de Uraniu Crucea

Un angajat al exploatării miniere de uraniu Crucea a murit, marţi dimineaţă, în urma unei deflagraţii produse în mină, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava afirmând că explozia a fost una controlată.

588 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit în urma unei explozii controlate la Exploatarea Minieră de Uraniu Crucea

Un muncitor a murit în urma unei explozii controlate la Exploatarea Minieră de Uraniu Crucea (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul mort în explozie avea 42 de ani, ocupa funcţia de miner-şef şi avea o vechime în minerit de 20 de ani.

Creţuleac a spus că bărbatul se afla, marţi, în subteran împreună cu alţi doi angajaţi şi executau o operaţiune de detonare, iar după montarea şarjelor pentru dinamitare doi dintre membrii echipei s-au retras, însă nu se cunosc încă motivele pentru care minerul-şef nu s-a retras la timp din zona respectivă.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, reprezentanţi ai ITM Suceava, ai Poliţiei şi Parchetului au izolat zona pentru cercetări.

EM Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru: Crucea şi Botuşanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici