Un pod pietonal care a costat 2,3 milioane de euro, inaugurat în Arad cu artificii - FOTO

Un pod pietonal în care municipalitatea din Arad a investit 2,3 milioane de euro, legând centrul oraşului de Ştrandul Neptun, a fost inaugurat, miercuri seară, cu jocuri de artificii, eveniment la care au luat parte câteva sute de persoane.

1293 afișări
Imaginea articolului Un pod pietonal care a costat 2,3 milioane de euro, inaugurat în Arad cu artificii - FOTO

Un pod pietonal care a costat 2,3 milioane de euro, inaugurat în Arad cu artificii (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Primul pod peste Mureş construit în municipiul Arad în ultimele decenii va lega centrul oraşului de Ştrandul Neptun, fiind destinat exclusiv pietonilor şi bicicliştilor.

Construirea podului pietonal a costat 2,3 milioane de euro, bani asiguraţi din bugetul local, şi a început în 2013.

Termenul de finalizare a lucrării de către firma câştigătoare a licitaţiei - Tehnodomus SA Arad - era de 15 luni, însă inaugurarea a fost amânată de câteva ori, ultimul termen-limită dat firmei de către administraţia locală fiind 1 Mai, ziua deschiderii oficiale a ştrandului, dar nici acest termen nu a fost respectat.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat că firma va suporta penalităţi pentru că a finalizat construcţia mai târziu decât era prevăzut în contract.

Podul are o lungime de peste 200 de metri, iar arhitectura este marcată de piloni înclinaţi spre albia Mureşului şi de cabluri metalice de susţinere, întreaga structură fiind iluminată arhitectural cu lampi economice.

La inaugurare au participat câteva sute de arădeni, deşi afară ploua. Aceştia au putut intra gratuit pe ştrand, unde a fost organizată o petrecere cu muzică şi gustări gratuite.

"Aşteptam demult să avem un pod pentru că cel din pontoane nu era sigur, îl treceai cu emoţii. A ieşit frumos, iar ştrandul nostru va fi pus mai bine în valoare", a declarat o pensionară care a participat la deschiderea podului.

Primarul oraşului, Gheorghe Falcă, a declarat că în următoarea perioadă se vor lansa proceduri pentru construirea altor poduri şi pasarele care să lege malurile Mureşului în mai multe locuri din oraş.

"Mureşul este o binecuvântare pentru Arad, dar în aceaşi timp este un obstacol pentru relaţia umană. E nevoie de cel puţin un pod nou, dar şi trei pasarele pietonale în zona Cetăţii Aradului”, a declarat Falcă.

Inaugurarea investiţiei s-a încheiat cu jocuri de artificii, lansate de la baza noii construcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici