Un reactor nuclear al Nuclearelectrica va fi deconectat, joi, de la reţea

Un reactor nuclear al producătorului de electricitate Nuclearelectrica (SNN) va fi deconectat, joi, de la reţea, pentru efectuarea unor lucrări.

108 afișări
Imaginea articolului Un reactor nuclear al Nuclearelectrica va fi deconectat, joi, de la reţea

Un reactor nuclear al Nuclearelectrica va fi deconectat, joi, de la reţea

"Nuclearelectrica a decis ca începând cu 12 decembrie, ora 12:00, să înceapă manevrele de oprire a Unităţii 2 a CNE Cernavodă, pentru efectuarea unor lucrări la echipamente. Aceste lucrări de remediere au scopul de a asigura operarea optimă şi continuă a centralei în perioada vârfului de consum din timpul iernii", potrivit unui comunicat al companiei.

Cele două reactoare nuclearelectrice s-au oprit neplanificat de mai mult ori în ultimele luni, iar conducerea companiei a dispus începerea unei anchete a identifica motivele

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici