Unsprezece medalii, dintre care două de aur, pentru elevii români la olimpiadele internaţionale de Fizică şi Matematică

Elevii români au câştigat cinci medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Fizică,desfăşurată în perioada 11-17 iulie, în Elveţia, şi alte şase medalii la cea de-a 57 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Hong Kong.

1225 afișări
Imaginea articolului Unsprezece medalii, dintre care două de aur, pentru elevii români la olimpiadele internaţionale de Fizică şi Matematică

Cinci medalii, dintre care două de aur, pentru elevii români la olimpiadele internaţionale de Fizică şi Matematică

În perioada 11-17 iulie, în Elveţia, a avut loc cea de-a 47 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, elevii din echipa României obţinând aici cinci medalii, dintre care două de aur, se arată într-un comunicat remis duminică MEDIAFAX.

"Medaliile de aur au fost câştigate de Ştefan Eniceicu şi Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc şi Tudor Creţu. Cei cinci medaliaţi sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La această competiţie au participat 450 de elevi din 90 de ţări", se notează în comunicat.

Elevii români au obţinut medalii şi la cea de-a 57 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Hong Kong. Aici au fost câştigate cinci medalii de argint, obţinute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi şi Ioan Laurenţiu Ploscaru, şi una de bronz, prin Tudor Plopeanu .

Aceştia sunt elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", delegaţia fiind însoţită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internaţional şi preşedinte al Societăţii de Ştiinte Matematice din România şi de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 ţări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediţia a acestei competiţii internaţionale a avut loc în 1959 , în România.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici