USR intervine în scandalul turistului mort în Maramureş: Maşina Salvamont nu era sechestrată

USR intervine în scandalul turistului mort pentru că nu ar fi fost disponibilă o maşină a Salvamont şi susţine că autoturismul de intervenţie nu era sechestrat. Reprezentanţii formaţiunii fac apel la Primăria Borşa să doteze corespunzător Serviciul Salvamont din subordine.

248 afișări
Imaginea articolului USR intervine în scandalul turistului mort în Maramureş: Maşina Salvamont nu era sechestrată

USR intervine în scandalul turistului mort în Maramureş: Maşina Salvamont nu era sechestrată

Potrivit unui comunicat al USR Maramureş transmis, luni, acţiunea tardivă în cazul turistului decedat a fost cauzată de slaba dotare a Serviciului Salvamont aflat în subordinea Primăriei Borşa.

„Un turist a murit în urma unui infarct la Borşa - Maramureş, în Pietrosul Rodnei, la cota 1900. Salvamontiştii au ajuns la aproape două ore de la anunţarea cazului prin serviciul 112. Deşi în spaţiul media primarul PSD Ioan Sorin Timiş a motivat intervenţia târzie prin sechestrul pus de Composesoratul Borşa pe maşinile primăriei, acţiunea tardivă a fost cauzată de slaba dotare a Serviciului Salvamont, aflat în subordinea Primăriei Borşa. (...) Primarul ştie foarte bine că maşina Salvamont, care poartă însemnele serviciului, nu a fost sechestrată. Aceasta are numărul de înmatriculare B 09 XVW. Cu aceasta s-a intervenit de fapt, după o jumătate de oră, ceea ce arată clar că maşina nu a fost sechestrată”, se arată în documentul citat.

Potrivit comunicatului USR, angajatul Salvamont ar fi aşteptat ca să i se pună la dispoziţie o maşină mai bună, aflată în custodia primăriei: „Facem apel către Primăria Borşa de a dota Serviciul Salvamont din subordinea sa cu o maşină potrivită intervenţiilor în teren muntos”.

Reprezentanţii USR susţin că în acest caz s-a văzut „incapacitatea administrativă a unui primar de a asigura Serviciului Salvamont o maşină cu care să facă intervenţii în teren accidentat”.

„În loc să-şi asume disfuncţionalitatea a folosit manipulări, profitând într-un mod grotesc de moartea unui om. (...) Indiferent de disputele personale ale primarului cu membrii Composesoratului Borşa, acţiunile sale nu trebuie să afecteze comunitatea sau turiştii care vin în zonă. Considerăm inadmisibil ca Serviciul Salvamont să nu aibă o maşină echipată corespunzător pentru cazuri de intervenţie. În această perioadă, sute de turişti sunt zilnic în drumeţie prin Munţii Rodnei. Aceştia nu se simt în siguranţă”, se mai arată în comunicatul USR Maramureş.

În cazul în care Primăria Borşa nu dispune de sume pentru o astfel de achiziţie, deputatul USR Maramureş, Vlad Emanuel Duruş, a anunţat că se angajează ca, în cazul primirii unei solicitări de la Primărie, să facă toate demersurile pe lângă Guvernul României pentru a găsi soluţia legală de a aloca sume din fondul de rezervă pentru acest proiect.

Un turist de 68 de ani a decedat, în urmă cu aproape două săptămâni, în Munţii Rodnei, iar salvamontiştii din Borşa spuneau atunci că nu au putut interveni la timp, deoarece maşinile de intervenţie montană au fost puse sub sechestru de un executor judecătoresc.

„S-a pus sechestru, deşi nu au acte în regulă, pe toate maşinile Primăriei, dar şi pe cele ale Salvamont, inclusiv pe o maşină de teren dotată şi echipată pentru deplasări pe munte”, declara atunci primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş.

Taguri:
maşină,
turist,
mort

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici