Vaccinul hexavalent | Ministerul Sănătăţii a început marţi livrarea în ţară a noilor doze

Ministerul Sănătăţii a început marţi livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în ţară. Peste 245.000 de doze de hexavalent vor ajunge la cabinetele medicilor de familie şi la direcţiile judeţene de sănătate.

477 afișări
Imaginea articolului Vaccinul hexavalent | Ministerul Sănătăţii a început marţi livrarea în ţară a noilor doze

Noile doze de vaccin ar trebui să acopere necesarul pentru următoarele cinci luni.

"Începând cu data de astăzi, 4 iulie a.c., Ministerul Sănătăţii a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate judeţele României conform calendarului programat", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, tranşa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziţie, respectiv lunile iulie şi octombrie 2017.

Instituţia a mai anunţat că a demarat toate procedurile de achiziţie a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii, respectiv 2018-2022.

"Pe această cale, reamintim faptul că Ministerul Sănătăţii a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantităţi de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranşă, de 120.000 de doze şi parţial a două tranşă de 44.229 de doze, au fost repartizate în ţară în lunile aprilie şi mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziţie, urmează ca România să primească o nouă tranşă de vaccin hexavalent", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici