VAL DE REACŢII după ce Orban a numit-o „tăntică incultă” pe Dăncilă. PSD-işti se întrec în a-i da o lecţie: Demersurile Guvernului nu pot fi influenţate de comportamente deviante/ Trădează o crasă neputinţă politică!

Mihai Fifor a reacţionat, după ce preşedintele PNL Ludovic Orban a spus despre premierul Viorica Dăncilă că este „o tăntică incultă, analfabetă”. Senatorul PSD a afirmat că astfel de jigniri impardonabile îl descalifică nu doar ca politician, ci şi ca om.

6964 afișări
Imaginea articolului VAL DE REACŢII după ce Orban a numit-o „tăntică incultă” pe Dăncilă. PSD-işti se întrec în a-i da o lecţie: Demersurile Guvernului nu pot fi influenţate de comportamente deviante/ Trădează o crasă neputinţă politică!

Un PSD-ist vrea să-i dea o lecţie lui Orban după ce a numit-o „tăntică incultă” pe Viorica Dăncilă şi recurge el însuşi la jigniri

„Aseară, târziu, un individ de joasă speţă, pe numele lui Orban Ludovic, preşedinte PNL, a arătat, încă o dată, unei ţări întregi faţa reală a unei clici de detractori de ţara, adunaţi din cele mai obscure şi diverse medii sub umbrela generoasă a PNL, USR, PMP şi, mai nou, a partidului "mesianic" al spiralatului Cioloş. Să jigneşti impardonabil o femeie, fie ea şi Primul-ministru al României, nu te descalifica doar că politician, ci, în primul rând că om, care ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să aibă o minima educaţie-cei şapte ani de acasă. Nu mai vorbesc aici de o spoială de instrucţie, pentru că m-aş duce deja mult prea departe cu pretenţiile”, a scris Mihai Fifor, sâmbătă pe Facebook.

Acesta a adăugat că, prin comportamentul său, liderul PNL nu face decât să demonstreze modul de a face politică în România, „unul al urii viscerale, al denigrării, al calomniei, al fracturarii societăţii cu orice risc”.

„Din păcate, Orban nu face altceva decât să ilustreze un nou mod de a face politică în România, unul al urii viscerale, al denigrării, al calomniei, al fracturarii societăţii cu orice risc...un primitivism psiho-comportamental greu de acceptat în general şi, cu atât mai puţin, atunci când acesta este translatat, din mediile unde vieţuiesc aceşti indivizi, în sălile Parlamentului României. Ce ne arată atacul suburban al lui Ludovic Orban la adresa Premierului, dincolo de proastă creştere? Disperare şi lipsă totală a oricărei soluţii politice, o disoluţie tot mai evidenţa a opoziţiei din România”, a explicat Fifor.

Social-democratul acuză PNL că, pe lângă încercarea de a dărâma de doi ani încoace un guvern legitim, transmite şi lumii o imagine falsă a României.

„După doi ani în care au încercat, cu orice preţ dărâmarea unui guvern legitim şi destructurarea majorităţii parlamentare rezultată în urmă votului masiv din decembrie 2016, după un An Centenar în care au distrus şi brumă de solidaritate şi unitate din rândul societăţii româneşti, Orban şi ai lui sunt pe cale să pună mână pe bată. Pentru că ce mai poate urmă, după o astfel de violentă de limbaj? Violenţa fizică? Nu m-ar mai mira nimic. Trist este că indivizii aceştia propagă, în cel mai iresponsabil mod, în lumea întreagă, imaginea falsă a unei Românii incapabile să îşi gestioneze treburile interne. Cui foloseşte asta? Fără dubii, tuturor celor pe care îi deranjează teribil toate măsurile luate de Guvernul Dăncilă pentru bunăstarea românilor şi, mai ales, pentru că România să poată stă demnă oricând în rândul tuturor celorlalte ţări europene”, a completat fostul ministru al Apărării.

Felix Stroe, despre Orban: Demersurile Guvernului nu pot fi influenţate de comportamente deviante

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, a declarat că are convingerea că Guvernul nu va fi influenţat în demersurile sale de „comportamente deviante” cum este cel al liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus despre premierul Viorica Dăncilă că este „o tăntică incultă, analfabetă”.

„Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe îşi exprima solidaritatea faţă de doamna prim-ministru Viorica Dancila, în faţa atacurilor suburbane lansate de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Un astfel de limbaj incalificabil, promovat pe scena politică de adversarii politici nu fac decât să arunce în derizoriu disputa corectă şi opoziţia constructivă, singura benefică pentru viitorul ţării.
Indiferent cine se află la putere sau în opoziţie, asemenea tirade murdare nu îşi găsesc locul într-o ţară civilizată, cu o democraţie consolidată în ultimii ani de alternanta la guvernare, cu un parlament funcţional şi mai ales în faţa unui guvern performant ca cel din momentul de faţă”
, precizează organizaţia PSD Constanţa, într-o postare sâmbătă pe Facebook.

„Ne exprimăm speranţa că, măcar în al 12-lea ceas, în preajma sfintelor sărbători de iarnă, asemenea ieşiri reprobabile vor fi reprimate. În egală măsură, sperăm că aceste derapaje vor fi taxate cum se cuvine de oamenii politici dar şi de oamenii obişnuiţi, responsabili. Ne exprimăm convingerea că demersurile ferme şi corecte ale guvernului Dancilă nu pot fi influenţate de comportamente deviante, lipsite de bun simţ şi civilizaţie ca cel al liderului PNL şi celor asemeni lui”, adaugă sursa citată.

OFSD: Ruşine Ludovic Orban pentru limbajul suburban prin care a jignit-o pe doamna premier

Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) a condamnat, sâmbătă, limbajul plin de invective pe care preşedintele PNL Ludovic Orban l-a folosit în denigrarea premierului Viorica Dăncilă, la o zi după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE a fost respinsă de Parlament.

„Considerăm că o critică constructivă şi obiectivă este mereu bine venită. Dar nu putem accepta critica oarbă, bazată pe minciuni, jigniri, denigrări sau calomnii, care iau forma unor atacuri la persoane prin folosirea de cuvinte şi expresii injurioase, mai ales la adresa unei doamne. Iar acest lucru se întâmplă, doar pentru că unii nu vor să accepte votul românilor şi vor cu orice preţ să răstoarne coaliţia PSD+ALDE de la Guvernare”, arată reprezentantele OFSD, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Organizaţia a făcut apel la reprezentanţii Opoziţiei să adopte o conduită decentă în dezbaterea publică a proiectelor de lege.

PSD nu va accepta să intre în dispute agresive, marcate de limbaj violent sau jignitor. Românii care îşi doresc schimbarea clasei politice au votat exact împotriva acestui comportament necivilizat, arogant şi agresiv pe care îl manifestă liderii Opoziţiei. Reprezentanţii PNL sunt din ce în ce mai nervoşi pentru că încearcă să-i protejeze pe cei care fură bogăţiile României şi banii românilor, în timp ce guvernul actual taxează doar lăcomia băncilor şi a celor care transferă prin inginerii financiare, măririle de salarii şi pensii, din buzunarele românilor în buzunarele lor încăpătoare”, potrivit comunicatului de presă.

Domnul Ludovic Orban, în lipsă de proiecte şi programe pe care să le propună ca alternativă la măsurile implementate de PSD+ALDE, fără susţinere pentru votul asupra moţiunii, identifică ca principală armă de atac politic injuriile şi insultele grosolane la adresa unei femei, respectiv premierul României care până acum a trecut cu brio proba bunei guvernări. O atestă rezultatele anului 2018, al doilea an consecutiv în care actuala coaliţie PSD-ALDE îşi onorează angajamentele asumate şi încrederea acordată de români”, conchide sursa menţionată.

Dan Nica: Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputinţă politică!

Liderul deputaţilor PSD Dan Nica a condamnat vehement atacurile lui Ludovic Orban la adresa premierului, în timp ce eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a spus că aşteaptă ca preşedintele PNL să îşi ceară scuze public Vioricăi Dăncilă „pentru vocabularul grobian”.

Nica precizează că atacul lui Orban nu face altceva decât să evidenţieze lipsa de substanţă a acţiunilor întreprinse de opoziţie.

”Atacul suburban al lui Orban la adresa premierului trădează o crasă neputinţă! Realizând probabil că nu este capabil de nicio acţiune politică de substanţă, nu i-a mai rămas decât să recurgă la injurii. Este foarte ruşinos să avem de-a face cu un astfel de comportament venit din partea reprezentanţilor opoziţiei, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o doamnă. Dar, până la urmă, ce pretenţii să avem de la o opoziţie de mucava, care nu ştie altceva decât să facă scandal în Parlament cu vuvuzele. Este trist şi de-a dreptul înfricoşător să ne gândim că aceşti oameni îşi doresc să preia guvernarea şi administrarea ţării!”, a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Liderul eurodeputaţilor PSD mai atrage atenţia că Ppoziţia n-ar trebui să plângă de mila băncilor, având în vedere că toate măsurile Guvernului sunt menite să readucă echitatea şi normalitatea pe pieţe.

„Degeaba plânge Orban de mila băncilor! Românii trebuie să ştie că primele 10 bănci din piaţă s-au înţeles între ele şi au triplat ROBOR-ul, tocmai în anul în care, urmare a măsurilor guvernului PSD, veniturile oamenilor au crescut prin majorările de pensii şi salarii. Aceste bănci au drenat, prin creşterea dobânzilor, o bună parte din beneficiile primite de milioanele de salariaţi şi pensionari. Taxa pe lăcomie bancară tocmai asta urmăreşte. Să limiteze posibilitatea băncilor de a creşte povara celor creditaţi şi să plătească pentru profiturile exagerate”, conchide Nica.

La rândul ei, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană spune că aşteapta ca Ludovic Orban să îşi ceară scuze public pentru vocabularul grobian folosit la adresa premierului Viorica Dăncilă.

„Este greu de crezut că un lider de partid istoric a putut avea, în An Centenar şi în ziua aniversării a 29 de ani de la momentul eliberării poporului român din regimul comunist, o asemenea ieşire
suburbană la adresa unei doamne, cu atât mai mult cu cât această doamnă îndeplineşte şi rolul de premier al statului român. Se pare că pentru preşedintele PNL acest mod de a se adresa unei femei îi este extrem de familiar. Aceasta este imaginea noului PNL. Partidul Naţional Liberal şi-a pierdut şi valorile naţionale, dar şi valorile liberale; tot ceea ce a rămas din ele se poate traduce prin mitocănie şi libertinism”,
a afirmat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Aceasta a adăugat că la toţi liberalii este evidentă obedienţa faţă de străini şi vocabularul trivial. Europarlamentul PSD reaminteşte despre votul eurodeputaţilor PNL la Bruxelles asupra rezoluţiei împotriva României.

Vocabularul trivial, jignirea românilor, impertinenţa şi obedienţa faţă de străini au fost vizibile la membrii PNL pe tot parcursul anului acesta. Să nu uităm că, printre înjurături rostite printre dinţi la adresa ţării, eurodeputaţii liberali au votat la Bruxelles rezoluţia împotriva României. Să nu uităm că, între două postări pline de trivialităţi de pe reţelele de socializare, liderul PNL îşi făcea timp să meargă obedient în străinătate pentru a lua direcţii politice împotriva României, servind intereselor companiilor multinaţionale. Să nu uităm că, în An Centenar, membrii PNL au jignit repetat, public, în mass-media, milioane de români care au altă convingere politică decât a lor”, a subliniat Zoană.

Ea încheie, precizând că PNL este reprezentat de un lider care probabil şi-a dori ca poporul român să se reîntoarcă la orânduirea partidului unic şi a unui singur conducător.

PNL este reprezentat de un om care, la 29 de ani de la eliberarea poporului român din 1989, şi-ar dori probabil să ne întoarcem la orânduirea cu un singur partid şi cu un singur conducător. Liderul PNL a demonstrat ieri că îşi doreşte transformarea statului român într-un stat paralel, pentru a servi nu românilor, ci intereselor străinilor. Îmi voi schimba opinia în momentul în care Ludovic Orban îşi va cere scuze public pentru vocabularul grobian folosit public la adresa doamnei premier”, a conchis Gabriela Zoană.

Natalia Intotero: Ieşirea lui Ludovic Orban este deopotrivă tristă, cât şi îngrijorătoare

Vicepreşedintele PSD Natalia Intotero a afirmat, sâmbătă, că atitudinea preşedintelui PNL Ludovic Orban este nu doar tristă, cât şi îngrijorătoare, precizând că este o distanţă foarte mare între critică şi jignire sau defăimare.

Reacţia ministrul pentru românii de pretutindeni vine în contextul în care liderul PNL Ludovic Orban a spus despre premierul Viorica Dăncilă că este „o tăntică incultă, analfabetă”, după ce Guvernul a adoptat ordonanţat de urgenţă privind măsurile fiscale.

„Ieşirea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este deopotrivă tristă, cât şi îngrijorătoare. Şi o consider ieşire, nu declaraţie politică, pentru că refuz să cred că acesta este nivelul discursului unui bărbat în România anului 2018. Cu aceeaşi mâhnire constat că s-a depăşit cu mult proprietatea termenilor folosiţi. Desigur, este rolul Opoziţiei să critice Puterea. Dar între critică şi jignire sau defăimare este o distanţă foarte mare. Nu ştiu de partea cui se poziţionează domnul Orban, dar cu siguranţă nu de partea oamenilor. Tot ceea ce se străduieşte să facă acest Guvern, condus de premierul Viorica Dăncilă, are ca scop un trai mai decent pentru oameni”, a declarat Natalia Intotero, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Aceasta a făcut o trecere în revistă a măsurilor incluse în OUG privind măsurile fiscale.

„Aş dori să reamintesc în acest sens, ultimele măsuri adoptate în sedinţa Executivului din 21 decembrie 2018: preţul energiei electrice şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici va fi menţinut la nivelul actual pentru o perioadă de 3 ani, până la 28 februarie 2022; reducerea comisioanele de administrare a fondurilor de pensii private de la 2,5 la 1%; înfiinţarea unui fond privind dezvoltarea a 31 staţiuni balneare de interes naţional, pentru care vom aloca 310 milioane lei in 2019; OUG prin care, în urma acordului semnat cu patronatele în 1 decembrie, la Alba Iulia, salariul minim în domeniul construcţiilor va creşte la 3.000 de lei brut, de la 1 ianuarie 2019; o serie de măsuri pentru sprijinirea comunităţilor locale care au nevoie de finanţare urgenţă”, a explicat Intotero.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că un Guvern condus de o femeie a avut curajul să ia aceste măsuri care redau demnitatea ţării noastre în relaţia cu partenerii.

„Un Guvern condus de o femeie a avut curajul să implementeze o serie de măsuri care redau României demnitatea naţională în raport cu partenerii. Prin comparaţie, ieşirea preşedintelui PNL este doar o alunecare în fantezie şi suburban. Dincolo de toate, avem final de an bun, cu rezultate pozitive, şi un 2019 care va veni cu şi mai multe proiecte în sprijinul oamenilor. Mai mulţi români în clasa de mijloc nu este un slogan, ci o realitate”, a conchis Natalia Intotero.

PSD Sibiu: Orban recidivează. Atac suburban la adresa premierului Dăncilă, în ajunul sărbătorilor

Reprezentanţii organizaţiei PSD Sibiu au transmis, sâmbătă pe Facebook, că nici măcar în preajma Sfintelor Sărbători preşedintele PNL Ludovic Orban nu poate da dovadă de puţină decenţă şi o jigneşte din nou pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, „în cel mai mârşav mod posibil”.

„Nici măcar în preajma Sfintelor Sărbători preşedintele liberal, Ludovic Orban nu poate da dovadă de puţină decenţă şi jigneşte din nou o doamnă, pe premierul României, în cel mai mârşav mod posibil.
În stilu-i caracteristic, preşedintele liberal îşi permite să arunce atacuri la persoană la adresa premierului României, atacuri pe care nu le putem reproduce, din respect nu doar pentru doamna premier, ci pentru toate femeile, deloc puţine la număr, pe care Orban le-a atacat în mod misogin”, au transmis reprezentanţii PSD Sibiu, organizaţie condusă de ministrul Turismului Bogdan Trif, într-o postare pe Facebook.

Organizaţia social-democrată din Sibiu reaminteşte că acum câţiva ani Ludovic Orban spunea despre actualul prim-vicepreşedinte al PNL Raluca Turcan următoarele: „Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan (...). Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante”.

De asemenea, PSD Sibiu spune că a făcut apel şi în acest an la Raluca Turcan să ia atitudine faţă de acest „personaj grobian” care conduce PNL şi care îi reprezintă pe toţi liberalii, în calitate de preşedinte al partidului. Social-democraţii din Sibiu adaugă că aceste apeluri au rămas fără răspuns.

„Am făcut, inclusiv anul acesta, apel la demnitatea doamnei Turcan şi a bărbaţilor din PNL, să ia atitudine împotriva acestui personaj grobian care se află în fruntea PNL şi care în calitate de preşedinte îi reprezintă pe toţi peneliştii. Apelurile noastre au rămas fără răspuns şi acest personaj trist continuă să facă de râs munca şi truda Brătienilor, care probabil se răsucesc în mormând „văzând” pe mâna cui a ajuns Partidul Naţional Liberal din România”, potrivit sursei citate.

Organizaţia PSD Sibiu mai spune că aşteaptă o reacţie din partea femeilor din PNL, măcar acum „în al doisprezecelea ceas”. Social-democraţii filialei din Sibiu ataşează postării un video în care acesta spunea, cu referire la Raluca Turcan, că „nu este necesar să treacă prin patul nimănui pentru a ajunge să câştige funcţii publice”.

„Totuşi, în al doisprezecelea ceas aşteptăm o reacţie a femeilor din PNL, referitoare la comportamentul acestui personaj caraghios. În privinţa bărbaţilor din PNL nu ne mai facem nicio iluzie, pentru că românii s-au convins că nu mai există domni adevăraţi în acel partid. Ataşăm din nou, pentru a le aduce aminte sibienilor şi pentru a-l vedea în imagini pe Orban, cum îşi atacă în mod mârşav din nou prim-vicepreşedintele partidului, pe femeia Raluca Turcan. O invităm pe doamna Turcan să mai vizioneze odată filmul şi dacă îi place ce vede să meargă din nou la braţ cu Orban, aşa cum a făcut în ultimul timp”.

Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o postare făcută vineri seara pe Facebook, că premierul Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” dar tot mai „tupeistă şi mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei româneşti, prin adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind măsurile fiscale.

În ziua aniversării Revoluţiei Române, în ziua preluării simbolice a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara practic a ultimei zile de lucru din acest an când puţini sunt aceia care pot să reacţioneze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă şi mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei româneşti, şi aşa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemaţi rătăciţi pe la butoanele guvernului şi ministerelor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul liberal a adăugat că nu-i mai acordă circumstanţe atenuante şefului Executivului, precizând că „prostia afişată a fost doar o aparenţă”

De astăzi (vineri - n.r.)nu vă mai acord nicio circumstanţă, duduie. Prostia afişată a fost doar o aparenţă. În realitate, astăzi am înţeles că nu sunteţi aşa de lipsită de inteligenţă cum aţi mimat foarte bine până acum. Dar mult, mult mai rea decât aţi vrut să păreţi până acum. Şi chiar dacă nu înţelegeţi chiar tot ce faceţi, ticăloşiile le înţelegeţi foarte bine. Şi le faceţi nu din frică, ci din convingere”, a conchis Orban.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, printr-o ordonanţă de urgenţă, „taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depăşeşte 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici