"Vânjosul", al treilea remorcher maritim care a intrat în serviciul Forţelor Navale, a fost botezat de Ziua Porţilor Deschise

"Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim realizat pentru Forţele Navale, a intrat, sâmbătă, în serviciul militar, botezul fiind făcut de Ziua Porţilor Deschise, iar ceremonia a fost destinată şi publicului.

2140 afișări
Imaginea articolului "Vânjosul", al treilea remorcher maritim care a intrat în serviciul Forţelor Navale, a fost botezat de Ziua Porţilor Deschise

"Vânjosul", al treilea remorcher maritim care a intrat în serviciul Forţelor Navale, a fost botezat de Ziua Porţilor Deschise

Vizitatorii care s-au aflat, sâmbătă, în Portul Militar Constanţa, au putut asista la tradiţionalul botez marinăresc oficiat cu prilejul intrării în serviciul Forţelor Navale Române a navei "Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă şi port ce intră în ultimul an în serviciul Forţelor Navale Române.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, naşa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, şefa promoţiei 2016 a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân”, secţia militară, s-a spart sticla de şampanie de prova navei.

Remorcherul are numărul de bordaj 105 şi va fi utilizat, începând cu anul 2017, în operaţiunile de manevrare a navelor militare în rada şi Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului şi atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.

Primele două dintre cele trei remorchere contractate de Ministerul Apărării Naţionale de la Şantierele Navale Damen din Galaţi, pentru dotarea Forţelor Navale Române, "Vârtosul” şi "Voinicul”, au intrat în serviciu în data de 12 aprilie, respectiv 8 iunie. Cele două nave asigură manevra vaselor militare şi serviciile de intervenţie în Portul Militar Constanţa.

Reprezentanţii SMFN spun că cele trei remorchere multifuncţionale vor înlocui actualele şalupe de remorcare-salvare, îmbătrânite, şi vor fi folosite pentru asigurarea manevrelor navelor militare în porturi şi pentru servicii de intervenţie, fiind eliminate costurile plătite operatorilor civili.

Navele au lungimea de 16,56 metri, lăţimea de 5,93 metri, pescajul de 2,54 metri şi sunt echipate cu două motoare Volvo Penta, de 600 de cai putere fiecare, precum şi cu numeroase echipamente tehnice specifice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici