Vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi de 65 de ani

Senatorii au respins miercuri, la dezbaterea Legii sistemului unitar de pensii, două amendamente prin care se propuneau alte vârste de pensionare decât 65 de ani, cum prevede textul elaborat de guvern.

373 afișări
Imaginea articolului Vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi de 65 de ani

Vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi va fi de 65 de ani (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Unul dintre cele două amendamente propunea ca vârsta standard de pensionare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, să fie de 63 de ani, creşterea de la actuala vârstă de pensionare urmând să se facă treptat.

Al doilea amendament propunea vârsta standard de pensionare de 64 de ani pentru bărbaţi şi femei.

Ambele amendamente au fost respinse, textul adoptat de Senat, în forma propusă de Guvern, stabilind că vârsta de pensionare standard, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, va fi de 65 de ani.

Atingerea acestei vârste standard se va realiza prin creşterea treptată a vârstelor de pensionare, de la 59 de ani în ianuarie 2011, la 65 de ani în ianuarie 2030, în cazul femeilor, respectiv de la 64 de ani în ianuarie 2011 la 65 de ani în ianuarie 2015 pentru bărbaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici