Vaslui: Fetiţă de trei ani, internată în spital după ce a fost bătută de asistentul maternal

O fetiţă de trei ani, aflată în plasament în localitatea vasluiană Perieni, a ajuns, joi, la spital, cu o contuzie toraco-abdominală, după ce a fost bătută de asistenta maternală, poliţiştii întocmind dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.

279 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Fetiţă de trei ani, internată în spital după ce a fost bătută de asistentul maternal

Vaslui: Fetiţă de trei ani, internată în spital după ce a fost bătută de asistentul maternal (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, fetiţa a fost preluată de la asistenta maternală, în vârstă de 30 de ani, şi transportată la spital, în urma unei reclamaţii anonime care sesiza că fetiţa a fost supusă unor abuzuri fizice.

Copila a fost transportată iniţial la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, medicii stabilind că are o contuzie toraco-abdominală. Ulterior, fetiţa a fost transferată la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, pentru investigaţii medicale suplimentare.

”Fetiţa avea semne de abuz fizic, comportamentul asistentului maternal fiind unul incalificabil, ce nu poate fi tolerat. Femeia la care copilul se afla în plasament a recunoscut că i-ar fi dat două palme. Noi am declanşat o anchetă internă şi se vor lua imediat măsurile ce se impun în astfel de situaţii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad, poliţiştii vasluieni au început cercetările în acest caz, întocmind dosar penal pe numele asistentei maternale.

”Având în vedere starea fetiţei, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Se vor desfăşura cercetări pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt a celor sesizate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Fratele mai mare al fetiţei de trei ani, care se află în plasament la aceeaşi asistentă maternală, a fost preluat de reprezentanţii DGASPC Vaslui, fiind internat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad până la finalizarea anchetei în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici