Veniturile unui medic de familie în contul cabinetului: 9.000 de euro pe lună

Cel mai mare venit încasat de un medic de familie a fost de 37.500 de lei (aproape 9.000 de euro), potrivit datelor furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţia care finanţează întregul sistem de sănătate.

860 afișări
Imaginea articolului Veniturile unui medic de familie în contul cabinetului: 9.000 de euro pe lună

Veniturile unui medic de familie în contul cabinetului: 9.000 de euro pe lună (Imagine: Shutterstock)

Medicii de familie au ajuns la nivelul salarial al unui executiv din mediul privat.

Suma se referă la media lunară a veniturilor din primul trimestru al acestui an pentru un medic care are pe listele sale între 2.500 şi 3.000 de pacienţi şi reprezintă încasările în contul întregului cabinet, din care medicul îşi plăteşte cheltuielile.

Discuţiile cu privire la remuneraţia medicilor de familie s-au aprins după ce recent ei au solicitat suplimentarea sumelor acordate şi au invocat creş­teri de cheltuieli. Într-o perioadă în care se discută mai degrabă despre salariile reduse din sistemul sanitar, nivelul de 9.000 de euro al cabinetului unui medic de familie ajunge să se compare mai degrabă cu câştigul unui executiv din mediul privat.

Citeşte mai multe despre veniturile medicilor de familie pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici