Verificările Gărzii Financiare de la CFR Cluj - Paszkany: Nu îmi fac nicio grijă

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, spune că Garda Financiară verifică transferurile lui Lacina Traore şi Mikael Dorsin, dar el nu îşi face nicio grijă, deoarece toate actele sunt în regulă.

273 afișări
Imaginea articolului Verificările Gărzii Financiare de la CFR Cluj - Paszkany: Nu îmi fac nicio grijă

Arpad Paszkany (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Arpad Paszkany a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii Gărzii Financiare Cluj au cerut de la firma care se ocupă de contabilitatea clubului CFR acte legate de transferurile fotbaliştilor Lacina Traore şi Mikael Dorsin.

"Clubul de fotbal (CFR Cluj - n.r) are toate serviciile de contabilitate, economice, juridice, externalizate, există o companie de contabilitate şi audit financiar care se ocupă de contabilitate, audit financiar. (Cei de la Garda Financiară - n.r.) au fost ieri ( miercuri - n.r.) şi au cerut nişte documente, le-au pus la dispoziţie. Este vorba de documente de transfer la jucătorii Traore şi Dorsin, eu nu mă ocup de chestia asta", a spus Paszkany.

Paszkany a afirmat că toate actele clubului sunt în regulă şi că el nu îşi face nicio grijă în privinţa verificărilor.

"Eu nu îmi fac nicio grijă. La clubul nostru activitatea este auditată de o altă companie independentă, apoi de auditorul de la LPF, apoi cel mai important de UEFA, care face audit şi pe plan fiscal şi pe plan juridic. Credeţi-mă, de-a lungul carierei mele în economie am vândut foarte multor companii şi niciuna nu a fost auditată atât de minuţios şi atât de temeinic ca cel venit de la UEFA, dacă te găsesc cu orice chichiţă încearcă să nu îţi dea banii care îţi revin sau încearcă să reţină penalităţi din banii respectivi. Suntem singurul club din România care a obţinut bani de la UEFA pentru că documentele erau perfecte. Nu ştiu de ce au cerut aceste acte, întrebaţi-i pe cei care trimit mesaje prin intermediul presei, există o anumită instituţie în Cluj care trimite mesaje prin intermediul presei, orice document au ei nevoie, cei de la club, de la compania de contabilitate le pun la dispoziţie. Unii poate mai primesc informaţii de la colţuri, poate trebuie să îşi justifice activitatea", a spus Paszkany.

El a afirmat că, de altfel, clubul a pierdut bani în momentul în care Traore a fost transferat de la Kuban Krasnodar la Anji Mahacikala.

"În cazul transferului lui Traore am dat la FIFA sau la UEFA să se facă cercetare legată de suma de transfer de la Kuban Krasnodar înspre Anji, pentru că noi am rămas proprietari pe 10 la sută dintr-un viitor transfer, având în vedere potenţialul lui Traore ne aşteptăm ca această sumă să fie destul de mare. Când s-a făcut transferul de la Kuban la Anji am trimis scrisoare la Kuban şi a venit răspuns că suma este mai mică de 4 sau 4,5 milioane de euro. Prin avocaţi am dat la FIFA să se pună la dispoziţie contractele, pentru că avem informaţii, dar certitudinea e alta", a mai afirmat Paszkany.

Reprezentanţi ai Gărzii Financiare Cluj au făcut verificări, miercuri, la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, iar surse judiciare declarau că verificarea a vizat atât transferurile unor jucători, cât şi alte activităţi financiare ale clubului.

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au făcut două percheziţii la sediile echipelor de fotbal Petrolul Ploieşti şi "U" Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici