Vezi unde găseşti cea mai ieftină şi cea mai scumpă mâncare. Harta preţurilor la alimente

Românii ar putea fi scutiţi de scumpiri la mâncare în următoarele câteva luni. Producătorii spun în ce condiţii ar mai putea recurge la majorări de preţuri în viitorul apropiat.

236 afișări
Imaginea articolului Vezi unde găseşti cea mai ieftină şi cea mai scumpă mâncare. Harta preţurilor la alimente

Vezi unde găseşti cea mai ieftină şi cea mai scumpă mâncare. Harta preţurilor la alimente (Imagine: www.gandul.info)

Cele mai mici preţuri la mâncare se găsesc în pieţele din judeţele Argeş, Alba, Bacău, Covasna, Ialomiţa, în timp ce locuitorii din Bucureşti, Bihor, Vaslui şi Hunedoara cheltuie pentru aceleaşi produse de până la două ori mai mult. Statisticile Ministerului Agriculturii privind preţurile principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri arată că cei mai ieftini cartofi pot fi cumpăraţi în Covasna (1,8-3 lei pe kg) şi Bucureşti (2,5-3 lei pe kg), în timp ce cei mai scumpi se găsesc pe tarabele din Bihor, unde un kilogram costă 3,5 lei. În ultimele 12 luni, datele de la Institutul Naţional de Statistică arată că preţurile la cartofi au crescut cu aproape 50 %, producătorii dând vina pe condiţiile meteo neprielnice, pe reducerea numărului de cultivatori şi scăderea importurilor.

Citeşte mai multe despre preţurile la alimente pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici