Viaţa într-un call center: cum se „disciplinează” studenţii după un program corporatist

"Avem o cartelă de acces în clădire. Începem de la 9:00. Dacă întârzii cinci minute, se consideră că ai întârziat o oră întreagă şi nu eşti plătit pentru ora aceea, deşi recuperezi şi îţi faci norma pe care o ai. Doar cei disciplinaţi rezistă", ne povesteşte Emanuela C. , o studentă care lucrează la un call-center.

243 afișări
Imaginea articolului Viaţa într-un call center: cum se „disciplinează” studenţii după un program corporatist

Viaţa într-un call center: cum se „disciplinează” studenţii după un program corporatist (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Aproximativ 15.000 de români lucrează în prezent în call centere, faţă de 5.000 cât erau în 2007. În general, circa 80% dintre angajaţii din acest domeniu sunt studenţi, începătorii primind salarii cuprise între 700 şi 1.200 lei net, la care se adaugă comisioane din vânzare - în cazul în care este vorba despre un call center ce are ca obiect de activitate vânzarea de produse sau de servicii prin telefon -, plus tichete de masă şi abonamente la clinici medicale.

Programul începe dimineaţa la ora 9 şi se încheie după fix 8 ore, cronometrate la secundă odată cu logarea la un telefon, timp în care angajaţii trebuie să dea un anumit număr de telefoane. Există şi ture de noapte pentru cei care trebuie să sune clienţi din SUA, de exemplu. Angajaţii cu normă întreagă au patru pauze de câte 15 minute fiecare, însă nu toţi au pauză în acelaşi timp.

Citeşte mai multe despre joburile din call-center pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici