Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Sănătăţii de către preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat, miercuri, de către preşedintele Traian Băsescu.

1096 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Sănătăţii de către preşedintele Băsescu

Victor Ponta, desemnat ministru interimar al Sănătăţii de către preşedintele Băsescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 3 octombrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.  De asemenea, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 3 octombrie a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministrul Guvernului României, ca ministru interimar al Sănătăţii", informează un comunicat transmis de Preşedinţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa conducerii USL, că nu s-a discutat în cadrul Uniunii despre Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte interimatul său, numirea unui alt ministru sau o rocadă, el arătând că nu are de făcut nicio altă propunere la minister până la alegeri.

"Nu s-a discutat nimic în cadrul USL pentru că nu am de făcut nicio altă propunere până pe 9 decembrie. Prefer să existe în toate ministerele cât mai multă stabilitate. De aceea, la Ministerul Sănătăţii, practic, conducerea ministerului de fapt, este asigurată prin delegarea pe care am dat-o de către domnul Raed Arafat", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că probabil va gira el funcţia de ministru al Sănăţii, cu toate atribuţiile delegate lui Raed Arafat, precizând că acesta nu este membru al Guvernului şi nu poate gira, din acest motiv, această funcţie.

Victor Ponta a mai declarat, marţi, că Raed Arafat l-a informat deja că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

Vasile Cepoi a demisionat luni din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici