Video VIDEO Doi bărbaţi din Galaţi au fost reţinuţi după ce au furat 2.000 de litri de ierbicid de 85.000 euro

Doi bărbaţi din Galaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi că au furat de la o firmă 2.000 de litri de substanţe pentru protecţia plantelor, în valoare de 85.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

162 afișări

Potrivit Poliţiei, în perioada martie - iunie, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au făcut, în judeţele Galaţi, Vaslui şi Botoşani, verificări, controale, precum şi şase percheziţii domiciliare pentru identificarea unor persoane bănuite de furt de substanţe periculoase.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 17 spre 18 martie, persoane necunoscute au furat din punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Galaţi 2.000 de litri de substanţe pentru protecţia plantelor, în valoare de 85.000 de euro.

Au fost identificaţi autorii în persoanele a doi bărbaţi, de 37 şi 28 de ani, din Galaţi, precum şi 1.580 litri substanţe pentru protecţia plantelor. Poliţiştii au recuperat astfel prejudiciul în proporţie de 80%.

Totodată, la domiciliile celor doi bărbaţi au fost identificate şi trei bancnote de 100 de euro, fără toate elementele de siguranţă, patru prostovoale şi şase plase monofilament.

Cei doi au fost aduşi cu mandat, la sediul Poliţiei, iar apoi au fost reţiniţi pentru 24 de ore. Ei sunt cercetaţi pentru furt calificat, tăinuire, falsificarea de monede şi deţinerea sau folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici