VIDEO: Doi sârbi care ajutau 13 cetăţeni sirieni să treacă ilegal graniţa au fost opriţi la vama Oraviţa

  • Doi cetăţeni sârbi care au sprijinit treisprezece cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera au fost opriţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caral-Severin.
  • Sirienii au plătit pentru a ajunge în state din vestul Europei.
163 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Doi sârbi care ajutau 13 cetăţeni sirieni să treacă ilegal graniţa au fost opriţi la vama Oraviţa

Sursa: Poliţia de Frontieră

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în timpul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comorâşte - Grădinari (DN 57), judeţul Caraş Severin, două maşini înmatriculate în Slovenia, respective Austria, conduse de doi cetăţeni sârbi.

În cele două maşini au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în cele două maşini sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani.

De asemenea, s-a mai stabilit că şoferii, B.N., în vârstă de 34 de ani şi O. Z., în vârstă de 35, ambii cetăţeni sârbi, intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 900 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează fac cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici