VIDEO Promisiunea revenirii la normalitate, într-un videoclip optimist lansat de Guvern. Vara în care restricţiile dispar, rând pe rând

  • Promisiunea întoarcerii la viaţa normală, dinainte de pandemie, pare mai aproape ca niciodată.
  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că restricţiile epidemice vor fi eliminate, rând pe rând.
  • Autorităţile din România au adoptat o perspectivă mai optimistă şi promovează campania de vaccinare sub sloganul „Învingem pandemia”.
781 afișări
Imaginea articolului VIDEO Promisiunea revenirii la normalitate, într-un videoclip optimist lansat de Guvern. Vara în care restricţiile dispar, rând pe rând

VIDEO Promisiunea revenirii la normalitate

Premierul şi miniştrii din Guvernul Cîţu susţin veştile încurajatoare, de revenire la un stil de viaţă considerat normal înainte de pandemia COVID-19. După ce joi, 13 mai, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat prima etapă a relaxării măsurilor anti-epidemice, care va avea loc pe 15 mai, autorităţile lansează un videoclip de un optimism debordant, care se încheie cu mesajul campaniei, „învingem pandemia”.

În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne, însă videoclipul distribuit de premier şi miniştri pe paginile oficiale de Facebook susţine că acesta este doar începutul. Sunt marcate date importante, precum 1 iunie, 1 iulie sau 1 august, momente în care se preconizează renunţarea graduală la restricţiile care au afectat viaţa oamenilor în ultimul an.

De la redeschiderea restaurantelor, a stadioanelor şi a spaţiilor dedicate evenimentelor culturale sau de divertisment şi până la simplul gest de a te întâlni cu prietenii în jurul aceleiaşi mese, scenele sunt însoţite de mesaje la fel de optimiste. Vaccinarea rămâne cheia pentru a atinge obiectivele propuse, iar promisiunea că „viaţa revine la normal” însoţeşte campania de promovare a imunizării românilor, posibilă acum şi fără programare.

Totuşi, perspectiva ideală prezentată pe reţelele de socializare e puţin diferită de declaraţiile oferite de premierul Florin Cîţu. Întrebat dacă există riscul să purtăm masca până la finalul anului, acesta răspunde că „asta depinde foarte multe de rata de vaccinare”.

Până acum, în România au fost administrate 6.409.083 de doze de vaccin împotriva COVID-19, fiind imunizate 3.789.351 de persoane (1.169.619 cu o singură doză şi 2.619.732 cu două doze).

Vineri are loc şedinţa Executivului, în care urmează să fie aprobate măsurile de relaxare a restricţiilor. Noile reguli, mai permisive, vor intra în vigoare începând de sâmbătă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici