Vila Dante, trecută în domeniul privat al statului, statut care permite închirierea sau vânzarea

Vila Dante din Bucureşti, aflată în baza de protocol, a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului, ceea ce permite închirierea sau vânzarea imobilului, operaţiune argumentată prin eliminarea pierderilor şi creşterea veniturilor Regiei Patrimoniului de Stat (RA-APPS).

1173 afișări
Imaginea articolului Vila Dante, trecută în domeniul privat al statului, statut care permite închirierea sau vânzarea

Vila Dante, trecută în domeniul privat al statului, statut care permite închirierea sau vânzarea

Schimbarea statutului juridic al Vilei Dante a fost efectuată prin ordonanţă de urgenţă.

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul a iniţiat negocieri cu o ambasadă pentru închirierea Vilei Dante din Bucureşti, pentru o chirie lunară calculată la peste 20.000 euro.

În vara anului trecut, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a susţinut că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Informaţia a fost negată de Băsescu.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici