Vlad Cosma lipseşte din ţară în mijlocul scandalului cu DNA. Ce dosare există pe numele fostului deputat PSD

Fostul deputat Vlad Cosma nu se va prezenta, marţi, la sediul DNA Ploieşti, unde era citat ca martor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Deputatul Andreea Cosma, sora lui Vlad Cosma, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că fostul parlamentar este plecat din ţară şi nu se poate prezenta marţi la sediul DNA Ploieşti, unde era citat să dea declaraţii în calitate de martor.

2716 afișări
Imaginea articolului Vlad Cosma lipseşte din ţară în mijlocul scandalului cu DNA. Ce dosare există pe numele fostului deputat PSD

Fostul deputat Vlad Cosma nu se va prezenta marţi la DNA Ploieşti, unde era citat ca martor

”Vlad nu este în ţară, urmând a se prezenta la data la care se va întoarce sau să fie audiat prin mijloacele de comunicare la distanţă (videoconferinţă)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andreea Cosma.

Aceasta a afirmat că i-a anunţat pe procurorii DNA despre faptul că fratele ei nu are cum să se prezinte marţi la audieri.

Luni, într-o conferinţă de presă, procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a declarat că, marţi, Vlad Cosma este citat în calitate de martor, dar a refuzat să spună în ce dosar.

Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. Mai mult, aceştia l-ar fi ameninţat pe Vlad Cosma că îi vor aresta sora, pe Andreea Cosma.

"Multe persoane au prezentat dovezi în 2017 despre procurorul Portocală Zdreanţă, despre abuzurile făcute de acesta, despre pasiunea pe care o avea pentru ea (Andreea Cosma -n.r.). Din acest grup înfracţional fac parte Onea Lucian, procuror-şef DNA Ploieşti, celebrul procuror suspendat Negulescu, adjuncta şefului DNA Ploieşti, poliţiştii judiciari Mihai Iordache, Florea Gabriela. Scopul lor era să fabrice dosare. În acest mod a fost promovat Mircea Negulescu, la fel şi Onea Lucian în cadrul Colegiului DNA Bucureşti. Procurorul Onea Lucian mi-a spus cum îi va face pe Victor Ponta, pe Sebastian Ghiţă şi că sora mea va fi arestată. I-am spus că accept, doar ca sora mea să nu fie arestată", a povestit, la Antena 3, Vlad Cosma.

Ulterior, Parchetul General a informat că fostul deputat a depus o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, respectiv Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură, acuzându-i pe aceştia de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Vlad Cosma, cercetat în două dosare

În primul dintre ele, aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul deputat a fost condamnat, în primă instanţă, pentru trafic de influenţă, la cinci ani de închisoare, tatăl său, Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, la opt ani, iar omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de 2,6 ani. Acuzaţiile în această cauză au legătură cu atribuirea unor contracte preferenţial către firma afaceristului Alexe. Acest proces se apropie de final.

În al doilea dosar, Vlad Cosma este cercetat, tot alături de tatăl său, dar de data aceasta şi de Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Herţanu, ancheta vizând modul cum a fost aribuită o lucrare care viza extinderea reţelei de canalizare din Comarnic. Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma sunt acuzaţi că ar fi făcut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Iulian Herţanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici