Voicu: Unim DNA cu DIICOT, îl aducem pe Miclescu de la pensie; Al. Mazăre: Şi nu ne ia iar pe noi?

Senatorul PSD Cătălin Voicu îi dezvăluie colegului său Alexandru Mazăre, într-o discuţie înregistrată de procurorii DNA şi redată în referatul prin care aceştia au cerut aviz pentru arestarea lui Voicu, despre planurile sale de schimbare a sistemului judiciar: reformarea SRI şi unirea DIICOT cu DNA.

948 afișări
Imaginea articolului Voicu: Unim DNA cu DIICOT, îl aducem pe Miclescu de la pensie; Al. Mazăre: Şi nu ne ia iar pe noi?

Voicu: Unim DNA cu DIICOT, îl aducem pe Miclescu de la pensie; Al. Mazăre: Şi nu ne ia iar pe noi? (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Procurorii susţin, în documentul obţinut de MEDIAFAX, că Voicu şi Mazăre, alături de un chestor de poliţie în rezervă pe nume Constantin Matei, discută, în 26 noiembrie, între cele două tururi de scrutin pentru Preşedinţie, "despre măsurile pe care, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de către candidatul PSD, le vor lua în legătură cu mai multe instituţii publice (DNA, DIICOT, SRI, ANI) pentru a le putea controla în scopul desfăşurării în deplină siguranţă a activităţilor infracţionale".

Într-o primă fază, chestorul în rezervă Constantin Matei opinează că "trebuie schimbat SRI-ul", argumentând "că-s multe materiale" şi "multe matrapazlâcuri".

Cătălin Voicu plusează şi propune unirea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Teorism (DIICOT) într-o nouă structură care să poarte denumirea de "Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie".

"Ca să pot să dau pe toată lumea afară", îşi argumentează Voicu propunerea de unificare a celor două structuri de Parchet.

"Purificare!", continuă Voicu, arătând că "de mult" are "în cap" acest proiect.

"L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul «Flota» a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa şi cu Oţel, procuroru' ăsta...", mai spune Voicu, detaliindu-şi planul legat de noua structură de investigaţii.

La argumentele prezentate de Voicu, senatorul PSD Alexandru Mazăre întreabă: "Băi şefule, da' nu ne ia iar pe noi?".

Voicu răspunde cu un "Nu!", după care întreabă: "Cine să vă mai ia?".

"Păi, nu ştiu, întreb şi eu!", continuă Mazăre dialogul, la care Voicu răspunde: "Un Dumnezeu, poate, atât!".

Voicu: ANI e o instituţie fără nici o forţă juridică, e un căcat

Tema discuţiei se schimbă apoi, interlocutorii discutând despre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar senatorul Mazăre vorbeşte despre un "ordin" dat ANI, care "îi face lu' ăsta trei dosare în două luni (fratele lui Alexandru Mazăre, primarul Constanţei, Radu Mazăre, este obiectul mai multor dosare de inspecţie ale ANI, toate deschise într-un interval de timp destul de scurt, n.r.)".

În replică, Voicu se întreabă retoric care ar fi finalitatea, susţinând că angajaţii ANI ar fi fost numiţi politic, iar instituţia ar fi "un căcat" fără nicio "forţă juridică".

"A dat la ANI pentru că la ANI l-a prins pe ăla, că mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiţi politici. Şi ANI e o instituţie fără nici o forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu'!", mai spune Voicu în discuţia cu senatorul Mazăre înregistrată ambiental şi redată în cererea de încuviinţare a arestării.

Hotnews a publicat, joi, o primă serie de stenograme din referatul privind cazul Voicu. Voicu a contestat autenticitatea acestora, în timp ce Alexandru Mazăre a spus că a avut cu colegul său o "discuţie politică".

Voicu urmează să fie audiat marţi la Comisia juridică a Senatului în legătură cu acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici