Vrancea: Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul depăşind 1,2 mil. lei

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, în Bucureşti şi judeţele Vrancea şi Dâmboviţa, la persoane suspectate de evaziune fiscală, care ar fi înfiinţat societăţi pentru a desfăşura activităţi de producere şi comercializare de confecţii, prejudiciul depăşind 1,2 milioane de lei.

176 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul depăşind 1,2 mil. lei

Vrancea: Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală, prejudiciul depăşind 1,2 mil. lei (Foto: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vrancea, percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Vrancea şi Dâmboviţa, la finalul acestora urmând să fie puse în executare zece mandate de aducere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Vrancea, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Vrancea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2004 - 2014, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali a şapte societăţi comerciale, ar fi înfiinţat firme pentru a desfăşura activităţi de producere şi comercializare de confecţii.

Ulterior, aceştia ar fi înstrăinat firmele respective unor persoane care nu aveau nicio legătură cu societăţile în cauză, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare în care se prevedea că noul administrator preia activul, pasivul şi toate documentele contabile ale societăţilor.

De asemenea, persoanele vizate de percheziţii sunt bănuite că ar fi cerut deschiderea procedurii insolvenţei, iar, în fapt, ar fi schimbat doar numele societăţilor şi ar fi transferat bunurile şi angajaţii noilor societăţi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 1,24 milioane de lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici