Zece ani de închisoare pentru un fermier acuzat de uciderea unui bărbat cu 20 de lovituri de bâtă

Un fermier din localitatea vasluiană Dumasca, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la zece ani de închisoare şi la plata unor daune morale de 100.000 de lei, după ce a recunoscut că a ucis un cioban cu 20 de lovituri de bâtă pe motiv că i-ar fi furat mai multe oi.

701 afișări
Imaginea articolului Zece ani de închisoare pentru un fermier acuzat de uciderea unui bărbat cu 20 de lovituri de bâtă

Zece ani de închisoare pentru un fermier acuzat de uciderea unui bărbat cu 20 de lovituri de bâtă (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe Ionuţ Marin, proprietarul unei stâne din judeţul Vaslui, la zece ani de închisoare pentru omor pentru o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu trei luni şi pe care, de altfel, a recunoscut-o în faţa anchetatorilor, victimă fiind un cioban în vârstă de 41 de ani.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, tânărul de 24 de ani a fost obligat de instanţă la plata unor daune morale către rudele bărbatului ucis, în sumă totală de 100.000 de lei.

Sentinţa dată de către magistraţii vasluieni nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, ciobanul în vârstă de 41 de ani a fost ucis pe un câmp din apropierea localităţii Dumasca, după ce oile acestuia s-au amestecat cu cele ale tânărului de 24 de ani, într-un moment în care erau nesupravegheate. În fapt, primul care a ajuns la animale pe islaz a fost bărbatul de 41 de ani, cu o bâtă în mână, în scurt timp făcându-şi apariţia şi Ionuţ Marin. Ulterior, susţin anchetatorii, între cei doi a izbucnit un conflict legat de furtul unor ovine.

Tânărul de 24 de ani a reuşit să-i ia ciomagul fermierului, după care a început să-l lovească în spate.

"Autorul omorului a lovit victima de 15 ori cu bâta în spate şi de cinci ori în cap, iar în momentul în care victima s-a prăbuşit l-a pământ a lovit-o şi cu picioarele. Ulterior, după ce şi-a dat seama că şi-a ucis adversarul, bărbatul de 24 de ani a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a spus poliţiştilor că este autorul unei crime”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Arestat preventiv pe 5 octombrie 2015, Ionuţ Marin se află şi în prezent încarcerat în Penitenciarul Vaslui

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici