Zeci de gospodării inundate în judeţul Suceava, un drum naţional şi un pod de cale ferată blocate, după ploi

Zeci de gospodării au fost inundate în urma ploilor din ultimele ore, în judeţul Suceava, iar aluviunile au blocat un drum naţional şi un pod de cale ferată, în zona localităţii Broşteni, trenul Iaşi – Timişoara staţionând zeci de minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3470 afișări
Imaginea articolului Zeci de gospodării inundate în judeţul Suceava, un drum naţional şi un pod de cale ferată blocate, după ploi

Zeci de gospodării inundate în judeţul Suceava, un drum naţional şi un pod de cale ferată blocate, după ploi

Cele mai multe curţi şi beciuri au fost inundate au fost în localitatea Frumosu, judeţul Suceava, pompierii militari şi volutari intervenind pentru evacuarea apei din 24 de gospodării.

De asemenea, aluviunile aduse de ape au blocat DN 17 B în Broşteni şi un pod de cale ferată, trenul Interregio 1765 Iaşi-Timişoara fiind nevoit să staţioneze 30 de minute până la reluarea traficului feroviar.

Conform ISU Suceava, pompierii militari au intervenit în mai multe zone din Suceava, duăp ploile torenţiale de joi şi joi noaptea.

„Au fost afectate de inundaţii municipiul Câmpulung Moldovenesc, oraşele Broşteni şi Gura Humorului şi comunele Dorna Arini, Frumosu şi Vatra Moldoviţei. (...) În total, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de curţi şi 6 beciuri, cele mai multe în localitatea Frumosu (16 curţi şi 4 beciuri). Tot în urma ploilor torenţiale, DN17B, pe raza oraşului Broşteni, a fost blocat timp de aproximativ o oră de aluviuni. De asemenea, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, din cauza unui pod colmatat din zona gării, trenul Interregio 1765 Iaşi-Timişoara a staţionat aproximativ 30 de minute, timp în care lucrătorii CFR au intervenit şi au remediat problema”, a anunţat, vineri dimineaţa, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Pompierii şi autorităţile locale monitorizează zonele critice şi au reluat, vineri, acţiunile de evacuare a apei din subsoluri şi beciuri şi de decolmatare a fântânilor din zonele afectate.

Judeţul Suceava s-a aflat joi sub avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună pentru zona de munte şi zona Vatra Dornei, cu averse care au cumulat local 35-40 l/mp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici