Video Zeci de militari şi sportivi din Galaţi şi Brăila au alergat pentru un pompier bolnav de cancer | GALERIE FOTO, VIDEO

Zeci de militari şi sportivi din Galaţi şi Brăila au alergat între cele două oraşe pentru un pompier bolnav de cancer, internat într-o clinică din Viena. Participanţii la cursă au vrut să atragă atenţia gălăţenilor şi brăilenilor asupra problemelor medicale pe care salvatorul ISU le întâmpină.

320 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Alergătorii au plecat dimineaţă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi au alergat până la sediul instituţiei din oraşul Brăila.

20 de militari şi sportivi au alergat circa 25 de kilometri, iar la intrarea în oraşul Brăila lor li s-au alăturat 33 de pompieri.

Pe timpul semimaratonului, alergătorii au purtat Drapelul Naţional inscripţionat cu logo-ul Centenarului „România 100” şi siglele ISU Galaţi şi Brăila.

„Am desfăşurat acest eveniment pentru a veni în sprijinul colegului nostru care are o boală gravă, în speranţa că vom îndeplini sloganul acţiunii <O zi bună este o zi când te întorci acasă>. Prin specificul activităţii noastre de la inspectorat, zilnic suntem în faţa unor misiuni dificile. Băieţii s-au descurcat foarte bine, au dovedit că sunt pregătiţi din punct de vedere fizic. Dima lucrează din anul 2008, este angajatul unităţii noastre are nevoie de mulţi bani pentru tratamente în ţară şi în străinătate. Sperăm că va reveni rapid în rândurile noastre”, a spus presei locotenent colonelul Georgică Burlacu, prim adjunct al inspectorului şef ISU Brăila.

La acţiunea caritabilă au participat militari din cadrul unităţilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Justiţie, un poliţist local brăilean, dar şi câţiva sportivi din Brăila şi Galaţi.

„Acţiunea de astăzi are un scop umanitar, alergăm pentru Viorel Dima, plutonier adjutant la ISU Brăila. Mai mulţi militari din cadrul mai multor instituţii MAPN, MAI, Penitenciar, ISU Galaţi, ISU Brăila şi-au oferit solidaritatea faţă de colegul nostru”, a spus Laurenţiu Cobzaru, unul dintre participanţii la cursa între Galaţi şi Brăila.

La sosire, steagul purtat de alergători a fost oferit unui membru al familiei plutonierului bolnav. Tot la sosire, pe alergători i-au aşteptat colegii şi prefectul judeţului Brăila.

„Vreau să vă felicit pentru iniţiativă, pentru drumul parcurs, nu a fost un impediment să săriţi în ajutorul unui coleg. Fac un apel persoanelor care pot ajuta, să o facă, este un sprijin pe care noi, acum, îl putem oferi, aşa cum el ni l-a oferit în trecut”, le-a spus, celor prezenţi, prefectul judeţului Brăila, George Adrian Paladi.

Donaţiile se fac online, pe o pagină de Facebook, direct la sediul ISU Brăila şi în două conturi bancare. Plutonierul adjutant Viorel Dima este pompier la ISU Brăila şi recent a fost diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat. El trebuie să treacă prin mai multe intervenţii medicale la o clinică din Austria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici