VIDEO | Zmeura, la mare căutare. Domnul Sandu nu mai face faţă cererii uriaşe de fructe de pădure

  • Virgil Sandu are 2 hectare de zmeură şi nu face faţă cererii
  • Într-o zi livrează 70, până la 80 de kg de zmeură
  • Agricultorul are plantaţie de zmeură ecologică, cu certificat
3132 afișări

 

Virgil Sandu a muncit 12 ani în Italia, in agricultură. S-a întors în urmă cu 4 ani şi a plantat într-o comună din judeţul Iaşi, 2 hectare de zmeură şi alte 4 de cătină. A investit 90.000 de euro, din care, 40.000 euro sunt din fonduri europene. De când a început să rodească, din iunie, primeşte zilnic sute de comenzi. Agricultorul spune că nu reuşeşte să le onoreze pe toate şi face listă de aşteptare pentru o caserolă de zmeură. Cererea este mare şi pentru că plantaţia este ecologică, iar preţul decent. Săptămânal livrează marfă de aproape 4000 mii de lei. Fructele de pădure sunt comandate online.

„Clienţii primesc această caserolă de 500g, zmeură ecologică. Avem şi buletin de analize care atestă că nu folosim pesticide. Şi costă 10 lei.”

Zmeura are o concentraţie mare de antioxidanţi. Conţine vitamina C, magneziu şi este bogată în fibre dietetice, ceea ce o face ideală nu doar pentru sănătate, ci şi pentru curele de slăbire.

Dialog cu Virgil Sandu, producător zmeură:

- Cât livraţi într-o săptămână?

- În jur de 400 de kg, în perioada asta, am livrat şi mai mult, 700 kg la începutul sezonului. Am făcut analize la fructe şi sunt 0 pesticide, iar atunci bătaia este mare. Cine nu vrea să mănânce sănătos?

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici