A fost stabilit topul celor mai buni sportivi români din 2021. Vezi clasamentul

Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR) a stabilit topul primilor 10 sportivi români din 2021, an olimpic, care a influenţat în mod evident ierarhia finală. Canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioane olimpice la Tokyo, au ocupat primul loc.

1155 afișări
Imaginea articolului A fost stabilit topul celor mai buni sportivi români din 2021. Vezi clasamentul

A fost stabilit topul celor mai buni sportivi români din 2021

Anul olimpic 2021 a adus României 4 medalii olimpice, una de aur şi trei de argint, câştigătorii acestora ocupând în mod evident primele locuri în topul alcătuit de APSR.

Astfel, deţinătoarele singurei medalii de aur, canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioane în proba feminină de dublu vâsle, au ocupat prima poziţie în clasamentul celor mai buni sportivi români ai anului, alcătuit de Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR).

Treapta secundă a podiumului îi revine scrimerei Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la spadă la Tokyo 2020. Ea este urmată de canotorii Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, deţinători ai argintului olimpic la dublu rame masculin.

Cei mai buni sportivi români din 2021 (APSR)
1. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj)
2. Ana-Maria Popescu (scrimă)
3. Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc (canotaj)
4. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Senciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (canotaj)
5. Robert Glinţă (nataţie)
6. Carol-Eduard Novak (ciclism paralimpic)
7. David Popovici (nataţie)
8. Horia Tecău (tenis)
9. Beatrice Ana (lupte)
10. Adrian Şulcă (judo)

„Aşa cum se poate constata, au avut prioritate sportivii medaliaţi cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv medaliatul cu argint paralimpic, Carol Novak, actualul ministru al Sportului.”, se precizează în comunicatul APSR, în care se mai spune:

„În clasament figurează de asemenea cei doi înotători români care s-au făcut remarcaţi în întrecerile internaţionale, Robert Glinţă şi David Popovici, tenismanul Horia Tecău, dar şi două dintre speranţele sportului românesc, Beatrice Ana (prima campioană mondială a luptelor româneşti - Under-23) şi Adrian Şulcă (campion european şi mondial la juniori).”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici