Administraţia Finanţelor Publice a solicitat în instanţă insolvenţa clubului de fotbal FC Vaslui

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui a solicitat în instanţă insolvenţa clubului de fotbal FC Vaslui pentru o datorie la bugetul de stat de peste 36 de milioane de lei, aferentă perioadei 2004-2008, echipa vasluiană încheind sezonul competiţional pe locul şase al Ligii I.

163 afișări
Imaginea articolului Administraţia Finanţelor Publice a solicitat în instanţă insolvenţa clubului de fotbal FC Vaslui

Administraţia Finanţelor Publice a solicitat în instanţă insolvenţa clubului de fotbal FC Vaslui (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Sporting Club SA Vaslui, formaţie care a încheiat pe locul şase sezonul competiţional 2013-2014 al Ligii I, este tot mai aproape de colaps financiar pentru datoriile acumulate atât către bugetul de stat, cât şi către o serie de firme cu care se află în relaţii contractuale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La o lună după ce una din firmele omului de afaceri Adrian Porumboiu, până în urmă cu un an finanţatorului echipei, a solicitat intrarea în insolenţă a clubului vasluian, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui a depus în instanţă documentaţia pentru deschiderea aceleiaşi proceduri fiscale. Ambele cereri vor fi judecate la Tribunalul Vaslui în 9 septembrie 2014, după vacanţa judecătorească.

”Aşa cum prevede legislaţia, am depus la Tribunalul Vaslui o cerere introductivă pentru deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Sporting Club SA Vaslui pentru datoriile la bugetul de stat constatate în urma unui control fiscal efectuat la club. Urmează ca instanţa să analizeze cererea şi să decidă dacă acceptă declanşarea procedurii de insolvenţă”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava.

Tribunalul Vaslui va analiza cererea AJFP Vaslui şi, în cazul în care o va accepta, va numit un administrator judiciar. Acesta va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de instanţa de judecată.

Datoriile societăţii Sporting Club SA Vaslui numai la bugetul de stat sunt de peste 36 milioane de lei, debite stabilite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în urma unui control făcut de inspecţia fiscală pentru activitatea desfăşurată de club în perioada 2004-2008.

De altfel, din cauza obligaţiilor fiscale către bugetul de stat şi jucători, formaţia SC Vaslui nu a primit nici licenţa în Liga I pentru sezonul competiţional 2014-2015, fiind retrogradată în liga inferioară. Decizia comisiei de licenţiere a fost atacată de Consiliul Local Vaslui, în calitate de acţionar minoritar, cu 16 la sută din acţiunile clubului, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane, cerere admisă şi care urmează să fie analizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici