Adrian Belu, vicecampion mondial la Unifight

Sportivul Adrian Belu, fost practicant de judo, a câştigat medalia de argint, la Taşkent (Uzbekistan), la Campionatele Mondiale de Unifight, o disciplină sportivă apărută în 2000, care constă în parcurgerea unei piste cu obstacole, probe de tir şi luptă corp la corp în ring.

Sportivul Adrian Belu, vicecampion mondial la Unifight

Unifight, prescurtarea de la Universal Fight, este un sport cu caracter aplicativ, care este utilizat ca formă de pregătire în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" şi Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Prin urmare, majoritatea practicanţiilor acestui sport sunt cadre militare, numai aproximativ 20 la sută fiind civili.

Adrian Belu, în vârstă de 28 de ani, face parte din Unitatea specială 70 jandarmi şi a practicat timp de 14 ani judo, obţinând medalii la campionatele naţionale. Belu a început să practice Unifight în luna aprilie, iar în noiembrie, la Taşkent, devenea deja vicecampion mondial. "A fost prima mea competiţie la un nivel atât de ridicat. Am reuşit să iau medalia de argint pentru că am o foarte bună pregătire fizică, fiind fost practicant de judo", a declarat Belu.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Unifight, fostul voleibalist Marius Căta-Chiţiga, a explicat, pe scurt regulile acestui sport: "Această disciplină combină elemente din mai multe sporturi. Prima etapă a concursului constă din parcurgerea unui traseu de aproximativ 60 metri, presărat cu obstacole, în care sportivul trebuie să folosească mai multe tehnici, printre care mersul în mâini, mersul târâş, căţărarea şi aruncarea cuţitelor. Prima etapă durează 1,25 minute, urmând apoi au o pauză de un minut, în care sportivii trebuie să se echipeze pentru lupta din ring, în stilul full-contact, putând folosi orice lovituri tip de lovituri. Lupta în ring se desfăşoară, de regulă, pe durata a două reprize, de câte două minute".

Căta-Chiţiga a adăugat că la Taşkent s-a desfăşurat şi un Congres al Federaţiei Internaţionale de Unifight, în cadrul căruia s-a discutat posibilitatea ca acest sport să fie inclus în programul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. "Este un obiectiv îndrăzneţ care sperăm să se concretizeze. Dacă CIO va fi de acord să devenim sport olimpic, noi, în România, avem sportivi care se pregătesc deja pentru Olimpiadă", a precizat Marius Căta-Chiţiga.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 9 comentarii
Taguri:
UNIFIGHT ,
MEDALIE ,
diciplină sportivă ,
judo
COMENTARII
  • andrey&alex judo lps 6 dec 2008

    el e fostu nostru antrenor de judo .eu intodeauna am avut mult respec fata de dansu si incredere in el k el andtrenor in 10 de luni am luat 3 medali ;)

  • Marius 11 mai 2008

    Antrenorul meu!!!!

  • George 30 nov 2007

    tine-o tot asa si ai grija sa ajunga si altii ca tine!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea