Agenţia Rusă Antidoping recunoaşte existenţa unei conspiraţii instituţionale în materie de dopaj

Directorul general al Agenţiei Ruse Antidoping (RUSADA), Anna Antseliovich, a recunoscut pentru prima dată că în Rusia a existat o conspiraţie instituţională cu privire la dopajul sportivilor, informează The New York Times.

821 afișări
Imaginea articolului Agenţia Rusă Antidoping recunoaşte existenţa unei conspiraţii instituţionale în materie de dopaj

Agenţia Rusă Antidoping recunoaşte existenţa unei conspiraţii instituţionale în materie de dopaj

"A fost o conpiraţie instituţională", a declarat directorul general al Agenţiei Ruse Antidoping, într-un articol publicat marţi în The New York Times.

Potrivit publicaţiei newyorkeze, Anna Antseliovich a precizat că sistemul de dopaj nu a fost instituit de statul rus şi că oamenii politici nu au au fost implicaţi.

Peste 1.000 de atleţi ruşi care au participat la Jocurile Olimpice de vară şi iarnă şi Jocurile Paralimpice au beneficiat de pe urma unei conspiraţii instituţionale pentru a ascunde teste antidoping pozitive, potrivit raportului McLaren dat publicităţii de către Agenţia Mondială Antidoping.

Potrivit documentelor prezentate de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), peste 30 de sporturi, inclusiv fotbal, au fost implicate în muşamalizarea unor probe antidoping pozitive. Una dintre metodele folosite ar fi fost schimbarea probelor de urină, practică utilizată des în cadrul laboratoarelor antidoping din Moscova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici