Alexandra Marinescu, prima româncă participantă în competiţiile de monoposturi, va debuta în Formula 4 britanică - FOTO

Pilotul Alexandra Marinescu va debuta, la finalul acestei săptămâni, în Formula 4 britanică, prima etapă a sezonului fiind programată pe circuitul Brands Hatch, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

616 afișări
Imaginea articolului Alexandra Marinescu, prima româncă participantă în competiţiile de monoposturi, va debuta în Formula 4 britanică - FOTO

Alexandra Marinescu, prima româncă participantă în competiţiile de monoposturi, va debuta în Formula 4 britanică (Imagine: Facebook)

Alexandra Marinescu, în vârstă de 15 ani, este prima româncă participantă în competiţiile de monoposturi. Ea va concura pentru echipa Falcon Motorsport, fiind colegă cu pilotul britanic Darius Karbaley, 17 ani, care vine din karting.

"Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susţine şi mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui week-end", a spus Alexandra Marinescu, înaintea plecării în Marea Britanie.

În MSA Formula, noua competiţie de Formula 4 care se desfăşoară după regulile impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare week-end din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloţi. Sezonul 2015 include în total 10 etape.

"Sunt încântat că am reuşit să semnăm un contract cu Alexandra şi că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potenţial şi scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să ţină pasul cu ceilalţi piloţi care au participat la toate sesiunile de teste din presezon, dar am încredere că va învăţa foarte repede şi că îi va surprinde pe mulţi cu evoluţia sa", a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

Monoposturile au un şasiu construit de Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP.

Formula 4 este o competiţie rezervată juniorilor. Campionatul nu are loc la nivel internaţional, dar fiecare ţară poate organiza un campionat propriu, respectând însă regulamentul federaţiei internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici