Alfredo Di Stefano a încetat din viaţă la 88 de ani

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorie Maranon din Madrid, la vârsta de 88 de ani, a anunţat cotidianul As.

2516 afișări
Imaginea articolului Alfredo Di Stefano a încetat din viaţă la 88 de ani

Alfredo Di Stefano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alfedro Di Stefano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Real Madrid a anunţat decesul lui Di Stefano pe site-ul oficial, precizând că acesta a încetat din viaţă la ora locală 17.15.

"Preşedintele Real Madrid, Florentino Perez, şi conducerea clubului doresc să transmită condoleanţe şi întreaga compasiune copiilor, rudelor lui Di Stefano şi prietenilor. Real Madrid transmite condoleanţe tuturor iubitorilor echipei din întreaga lume şi celor care sunt afectaţi de pierderea celui mai bun jucător din toate timpurile", a notat Real Madrid pe site-ul oficial.

Di Stefano a suferit în 2005 un infarct de miocard, fiind supus apoi unei intervenţii de by-pass coronarian.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din "echipa de aur" a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

În anul 2000, el a fost al patrulea într-un clasament al celor mai buni fotbalişti din lume al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind devansat de Pele, Johan Cruyff şi Franz Beckenbauer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici