Alin Petrache şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al COSR: Nu doresc să mai candidez pentru vreo functie în cadrul Comitetului

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a anunţat, luni, că şi-a prezentat demisia Comitetului Executiv pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio şi că nu va mai candida la alegerile din această toamnă.

781 afișări
Imaginea articolului Alin Petrache şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al COSR: Nu doresc să mai candidez pentru vreo functie în cadrul Comitetului

Alin Petrache şi-a dat demisia din funţia de preşedinte al COSR: Nu doresc să mai candidez pentru vreo functie în cadrul Comitetului

"Avand in vedere ca Echipa Olimpica a Romaniei nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, sa isi indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor", a menţionat Alin Petrache, într-un comunicat de presă.

El a adăugat că "regretă enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le doreau". "Stiu ca am facut tot ce a depins de mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment", a mai spus presedintele COSR.

Referitor la problemele privind echipamentului sportiv de la Rio, el a precizat că are "incredere totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta" si aşteaptă "finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR".

"Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio. Consider ca, demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora. Raman acelasi manager sportiv onest, care spune ce gandeste, indiferent cat de urat suna adevarul uneori si care isi respecta cuvantul", a mai spus reprezentantul COSR.

În încheierea declaraţiei, el a ţinut să precizeze că pentru a evita orice speculatie de presa "si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia", că nu doreşte să mai candideze pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri.

Alin Petrache (39 de ani) a fost ales în 2014 pentru o perioadă de doi ani, astfel că mandatul lui se încheia oricum după Jocurile Olimpice de la Rio. COSR va organiza în această toamnă alegeri pentru funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.

România a încheiat această ediţie a Jocurilor Olimpice pe locul 47 în clasamentul pe medalii. După 16 zile de întreceri, sportivii români au obţinut o medalie de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin) şi trei de bronz (canotaj - barca de 8+1; Gabriel Sîncrăian - haltere, 85 kg; Albert Saritov - lupte libere, categ. 97 kg).

La începutul lunii august, în plină Olimpiadă la Rio, poliţiştii au ridicat documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi au făcut percheziţii la o firmă din Capitală, existând suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare.

Contactat de MEDIAFAX, Alin Petrache a precizat că nu vrea să comenteze mai mult decât a declarat pe site-ul oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici