Alina Dumitru, locul 7 la CM de la Paris

Campioana olimpică Alina Dumitru a ocupat, marţi, locul 7 la categoria 48 de kilograme în cadrul Campionatului Mondial de judo de la Paris, fiind nevoită să abandoneze în recalificări, din cauza unor accidentări.

109 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru, locul 7 la CM de la Paris

Alina Dumitru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru a început competiţia în grupa D, trecând pe rând de sportiva Madina Babakuleva (Turkmenistan), de mongoleza Urantsetseg Munkhbat (după prelungiri) şi de portugheza Ana Hormigo (turul trei). Ultima luptă din grupa D, cu belgianca Charline Van Snick, a fost cu ghinion pentru sportiva română, care a fost învinsă.

Campioană olimpică în 2008, medaliată de şapte ori cu aur la CE, dar şi triplă medaliată cu bronz la CM, Alina Dumitru a disputat prima luptă din recalificări în compania sportivei franceze Frederique Jossinet.

Arbitrii au anulat o penalizare lui Jossinet, când mai era un minut şi 50 de secunde din meci, iar publicul a huiduit-o pe sportiva română, care a luptat cu două accidentări, la umăr şi genunchi. Alina Dumitru a încheiat meciul în lacrimi, adversara ei neoprindu-se din luptă, chiar dacă timpul expirase. Ea a fost nevoită să abandoneze, Jossinet câştigând prin accidentarea adversarei. Alina Dumitru a încheiat astfel CM de la Paris pe locul 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici