Andy Murray-Marius Copil, în sferturile de finală ale turneului din Antwerp: Românul, eliminat de britanic

Tenismenul român Marius Copil (92 ATP) a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP de 250 de puncte din Antwerp (Belgia), vineri seara, după ce a pierdut împotriva fostului lider mondial Andy Murray (243 ATP), scor 3-6, 7-6 (7), 4-6.

575 afișări
Imaginea articolului Andy Murray-Marius Copil, în sferturile de finală ale turneului din Antwerp: Românul, eliminat de britanic

Andy Murray-Marius Copil, în sferturile de finală ale turneului din Antwerp: Românul a salvat o minge de meci şi a trimis în decisiv meciul

Partida a început cu britanicul la conducere, acesta reuşind break încă din primul game. Copil a izbutit să egaleze ulterior la doi, însă nu a putut păstra acelaşi ritm, în ciuda jocului bun făcut pe propriul serviciu şi a unei game largi de lovituri etalată.

În setul secund, Marius Copil a arătat o creştere semnificativă la procentajul pe primul serviciu, ajungând la 17 aşi reuşiţi în două seturi. Parametrii ridicaţi la acest capitol i-au permis românului să împingă actul în tie-break, în ciuda faptului că Murray a servit pentru meci, la scorul de 5-4 în favoarea sa.

În tie-break, cel care a început la conducere a fost tot Murray, având 4-1, după primele cinci puncte. Totuşi, Copil a avut o serie excelentă de puncte şi a ajuns în postura de a servi pentru set, la scorul de 6-5. Arădeanul a ratat prima astfel de şansă, a salvat ulterior o minge de meci, iar în cele din urmă a trimis meciul în decisiv, după o oră şi 50 de minute.

În decisiv, cei doi au mers cap la cap până la scorul de 4-4, moment în care Murray a reuşit să facă break-ul. Britanicul a confirmat ulterior cu un game făcut pe propriul serviciu şi a încheiat partida după două ore şi 36 de minute, perioadă în care Copil a reuşit 20 de aşi.
În urma parcursului de la Antwerp, cel mai bun din acest an, Marius Copil va primi un cec în valoare de 24.575 de dolari şi 45 de puncte ATP. În ierarhia actualizată în timp real, românul a urcat 10 poziţii, până pe locul 82.

În semifinalele întrecerii din Belgia, Andy Murray va înfrunta câştigătorul din partida Guido Pella (20 ATP) - Ugo Humbert (70 ATP). Penultimul act va avea loc sâmbătă.

 


Calificarea în sferturile de finală de la Antwerp reprezintă cea mai bună performanţă a anului pentru Marius Copil. Arădeanul a trecut de calificări, iar ulterior a eliminat doi argentinieni mai bine clasaţi. Marţi, românul l-a învins pe Federico Delbonis (77 ATP), scor 6-4, 7-6 (3), iar joi, în ziua în care a împlinit 29 de ani, Copil a trecut de Diego Schwartzman (15 ATP), al treilea favorit al întrecerii, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7).

De partea cealaltă, Andy Murray, revenit în circuit după o lungă perioadă de absenţă cauzată de mai multe accidentări, pare că se află într-o revenire de formă şi încearcă să-şi croiască din nou drumul către vârful ierarhiei. La Antwerp, britanicul a trecut în minimum de seturi de belgianul Kimmer Coppejans (158 ATP), scor 6-4, 7-6 (4) şi de uruguayanul Pablo Cuevas (45 ATP), scor 6-4, 6-3.

Cei doi s-au mai întâlnit de două ori în circuitul ATP, iar britanicul a fost în ambele ocazii victorios. S-a întâmplat la Madrid, în 2017, când Murray s-a impus clar, scor 6-4, 6-3, şi în 2018, la Washington, când Copil a oferit o replică excelentă, însă a pierdut dramatic, scor 7-6 (5), 3-6, 6-7 (4).

În semifinalele de la Antwerp au obţinut deja calificarea italianul Jannik Sinner (119 ATP) şi elveţianul Stan Wawrinka (18 ATP). În ultimul sfert de finală, programat să înceapă după meciul Andy Murray - Marius Copil, se vor întâlni argentinianul Guido Pella (20 ATP) şi francezul Ugo Humbert (70 ATP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici