Antrenorul coordonator al lotului naţional de box feminin: "Rudele, lasă-ne"

Antrenor coordonator al lotul naţional de box feminin, Adrian Lăcătuş, îi cere lui Rudel Obreja, într-o scrisoare deschisă remisă agenţiei MEDIAFAX, să plece de la conducerea FR Box, deoarece lumea boxului românesc a avut de suferit din cauza războiului acestuia cu AIBA.

282 afișări
Imaginea articolului Antrenorul coordonator al lotului naţional de box feminin: "Rudele, lasă-ne"

Antrenorul coordonator al lotului naţional de box feminin: "Rudele, lasă-ne"

"Din cauza «războiului» tău personal cu AIBA, toată lumea boxului românesc a avut de suferit. De la lipsa sportivilor şi arbitrilor la turneele internaţionale, până la faptul că am devenit nişte «paria» peste tot în lume, nemaifiind primiţi nici măcar la bilateralele de pregătire comună. Toate aceste neajunsuri au lovit din plin şi boxul feminin. Ţi-am atras atenţia de nenumărate ori, inclusiv în Biroul Federal, că aşa nu se mai poate şi riscăm să ne prăbuşim cu totul. Ceea ce s-a şi întâmplat, cel puţin în cazul meu. Aşa că Rudele, lasă-ne! Nu te mai vrea nimeni! Şi ţi-o spune unul care chiar a crezut în tine!", scrie Lăcătuş, care este membru al Biroului Federal al FR Box.

Lăcătuş spune că au fost promisiuni nenumărate de susţinere din partea FR Box, care au fost neonorate, deşi palmaresul internaţional obţinut de boxul feminin în doar câţiva ani este impesionant: 53 de medalii la campionatele Mondiale şi Europene, din care 9 de aur, 8 de argint şi 36 de bronz. Plus o participare la prima Olimpiadă în care a fost acceptat ca sport olimpic şi boxul feminin. "A fost cea mai nenorocită zi din viaţa mea, cea când a trebuit să le spun componentelor lotului de junioare şi tineret să plece acasă, când fetele îşi făceau bagajele să plece la Europenele din Polonia.Multe din ele şi-au negljat şcoala, familia, au dat tot ce era mai bun din ele pentru a face performanţă. Dar lor li s-a luat şi şansa de a participa, ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în perioada comunismului. Ai avut atâtea şanse să faci un pas lateral, dar te-ai închis în sediul Federaţiei ca într-un buncăr, pierzând orice contact cu lumea boxului. Când ai fost ultima oară într-o sală de box? Nu într-o vizită organizată, înconjurat de camere TV, ci ca să vezi în ce condiţii se pregătesc sportivii noştri şi cum ne umilim noi, antrenorii, ca să le face rost de medicamente şi echipamente", spune Lăcătuş în scrisoarea deschisă adresată lui Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici