Antrenorul echipei Bulgariei de lupte greco-romane a intrat în greva foamei

Antrenorul echipei Bulgariei de lupte greco-romane, Armen Nazaryan, dublu campion olimpic, a intrat în greva foamei, sâmbătă, în semn de protest faţă de propunerea privind scoaterea luptelor din programul pentru JO din 2020, a anunţat federaţia bulgară de profil.

389 afișări
Imaginea articolului Antrenorul echipei Bulgariei de lupte greco-romane a intrat în greva foamei

Antrenorul echipei Bulgariei de lupte greco-romane a intrat în greva foamei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nazaryan, în vârstă de 38 de ani, campion olimpic la lupte greco-romane la Atlanta (1996) şi Sydney (2000) "nu se va mai hrăni până la începerea Campionatelor Europene, în 22 martie, la Tbilissi", se arată în comunicatul forului bulgar.

Un alt campion olimpic, Valentin Iordanov, a înapoiat din acelaşi motiv medalia de au la categoria 52 kilograme, pe care a câştigat-o la Atlanta.

Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a decis, la 12 februarie, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară.

Programul olimpic pentru 2020 va fi aprobat la sesiunea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) programată în septembrie, la Buenos Aires.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici