Atletul Ioan Ştefan Vasile, suspendat doi ani pentru dopaj

Atletul Ioan Ştefan Vasile, vicecampion naţional în proba de 3.000 de metri, a fost suspendat pentru doi ani, până la 10 martie 2016, după ce a fost depistat pozitiv cu letrozol în timpul Campionatelor Naţionale de Atletism în Sală - Cupa de Cristal.

225 afișări
Imaginea articolului Atletul Ioan Ştefan Vasile, suspendat doi ani pentru dopaj

Atletul Ioan Ştefan Vasile, suspendat doi ani pentru dopaj (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Ioan Ştefan Vasile era în lotul naţional lărgit. "Vasile este senior, sportiv la Triumf. El era între primii zece atleţi din România, făcea parte din lotul lărgit, dar nu a reprezentat România la competiţii. El a fost testat de Agenţia Naţională Antidoping la Cupa de Cristal - Campionatele Naţionale de Atletism în Sală", a spus Florea.

La Cupa de Cristal, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii februarie, ordinea primilor trei clasaţi a fost Marian Buşcă, Ioan Ştefan Vasile şi Andrei Bărbuţ.

Pe lângă Vasile, alţi şapte atleţi români se află în stare de suspendare de cel puţin doi ani fiecare, după ce au fost depistaţi pozitiv la testele doping sau au refuzat să se supună acestora, potrivit celei mai recente liste publicate de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).

Cei opt atleţi români suspendaţi sunt următorii Ioan Ştefan Vasile (depistat pozitiv la letrozol, suspendat pentru doi ani, de la 16 februarie 2014 la 10 martie 2016), Sebastian Varga (metaboliţi ai metandienonei, suspendat pentru opt ani de la 3 iunie 2009 la 2 septembrie 2017), Andrei Alestar (oxandrolon, suspendat de la 21 iulie 2012 până la 21 octombrie 2014), Roxana Bîrcă (metasteron, suspendată de la 11 iulie 2013 până la 3 septembrie 2015), Rodica Chiriţă (suspendată pe viaţă de la 8 decembrie 2005), Corina Dumbrăvean (suspendată pe viaţă de la 18 mai 2010, pentru că nu s-a supus controlului doping), Bogdan Ilie Macovei (hCG, suspendat de la 20 iulie 2012 până la 6 august 2014) şi Simona Raula Maxim (suspendată de la 1 august 2013 până la 7 august 2017, pentru că nu s-a supus controlului doping).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici