Bach "serveşte interesele" Rusiei, susţine Wladimir Klitschko, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice

Wladimir Klitschko a declarat miercuri că a permite sportivilor ruşi şi bieloruşi să concureze sub un steag neutru este "un nonsens", acuzându-l totodată pe preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, că "serveşte interesele Rusiei".

411 afișări
Imaginea articolului Bach "serveşte interesele" Rusiei, susţine Wladimir Klitschko, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice

klitschko- Instagram/Olympics

Această declaraţie vine după ce marţi, Comitetul Executiv al CIO a recomandat ca sportivilor ruşi individuali să li se permită să concureze, atât timp cât nu susţin în mod public invazia Ucrainei şi nu servesc în armată.

Pugilistul ucrainean Klitschko este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, după ce a câştigat proba masculină la categoria supergrea grea la Atlanta 1996.

Ulterior, el a devenit o forţă în boxul profesionist, câştigând de două ori titlul mondial la categoria grea şi unificând centurile WBA, IBF, WBO, IBO şi Ring Magazine.

Bach a primit critici majore pentru această idee din partea persoanelor care nu doresc deloc participarea concurenţilor din Rusia şi Belarus, unii susţinând că succesele lor ar fi folosite ca propagandă pro-război.

Klitschko, al cărui frate Vitali, de asemenea fost boxer, este primarul capitalei ucrainene Kiev, a spus în mai multe postări în mediile sociale că această idee ruinează "spiritul olimpic" şi este "un nonsens".

"CIO îi autorizează pe sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice sub "steag neutru", a declarat el pe Twitter.

"Această decizie este un steag fals. Thomas Bach serveşte culorile şi interesele Rusiei. Această decizie contaminează spiritul olimpic şi este ca acest război: un nonsens".

Aceasta nu este prima dată când bărbatul de 46 de ani critică deciziile CIO, el condamnându-l şi pe Bach luna trecută.

"L-aţi lăsat pe scena mondială pe agresor, pe ucigaş, pe reprezentanţii şi complicii săi", a spus el.

"Cei care încă fac afaceri cu Rusia susţin armata rusă şi contribuie la bombardarea rachetelor lor care se revarsă în oraşele noastre şi ne ucid copiii de aproape un an. Soldaţii ne violează femeile. Totul este legat.

Dacă preşedintele CIO nu-şi arată culorile, atunci familia (olimpismului) trebuie să-l ajute să ne reprezinte interesele. Nu ne vom lăsa conduşi ca nişte oi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici