Baschetbalistul Hardy Chauncey, înmormântat în oraşul Middletown din SUA. La Giurgiu, moment de reculegere

Baschetbalistul american Chauncey Hardy decedat în urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit după o agresiune într-un club a fost înmormântat, miercuri, în oraşul Middletown (SUA), foştii colegi ai sportivului ţinând un moment de reculegere în sala de sport unde CSS Giurgiu disputa meciuri.

627 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul Hardy Chauncey, înmormântat în oraşul Middletown din SUA. La Giurgiu, moment de reculegere

Baschetbalistul Hardy Chauncey, înmormântat în oraşul Middletown din SUA. La Giurgiu, moment de reculegere

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Elsa Joanta, a declarat că sportivul a fost înmormântat, miercuri, la ora 18.00 (ora României), în oraşul Middletown din SUA.

La slujbă au asistat rude, prieteni dar şi numeroşi admiratori.

"Nu contează numărul anilor, ci calitatea lor. Acum celebrăm aceşti 23 de ani. Acum celebrăm viaţa lui Chauncey", a afirmat reverendul Kim L.Cotton de la biserica baptistă din localitate.

La aceeaşi oră, în semn de respect faţă de memoria sportivului american, în sala de sport unde echipa CSS Giurgiu disputa partidele oficiale, conducerea clubului sportiv, foştii colegi ai lui Chauncey Hardy şi galeria au participat la un moment de reculegere.

"Vă informăm că miercuri, la ora 18.00, ora României, în oraşul Middletown din SUA are loc înhumarea baschetbalistului Chauncey Hardy, jucător al echipei de primă divizie CSS Giurgiu, decedat în urma traumatismului cranio-cerebral sever suferit în noaptea de 8 spre 9 octombrie, într-un club de noapte din Giurgiu", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu.

Tocală: Familia lui Hardy a primit, înainte de înmormântare, distincţii din partea FRB

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), Carmen Tocală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că familia jucătorului Chauncey Hardy a primit, înainte de slujba de înmormântare, distincţii oficiale din partea forului român.

"Am reuşit să iau legătura cu firma care s-a ocupat de toate aranjamentele, iar înaintea funeraliilor cu antrenorul Theo Evans, care a înmânat familiei distincţii oficiale din partea federaţiei române. Am reuşit să vorbesc doar cu surorile lui Chauncey Hardy, tot ce pot spune este că familia este distrusă. Personal, cred că acestui jucător nu i s-a tras de la baschet, ci de la faptul că a devenit în foarte scurt timp o vedetă locală. Este foarte trist", a declarat Tocală pentru MEDIAFAX.

Tocală a precizat că federaţia de baschet va organiza o ceremonie de comemorare la care vor participa toţi jucătorii străini din Divizia A şi reprezentanţi ai ambasadei SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici