Bătaie după derby-ul FCSB-Dinamo: Zece persoane, amendate şi interzise pe stadion / Clubul lui Becali şi firma de securitate, amendaţi cu câte 5.000 de lei - GALERIE FOTO

Organizatorii meciului FCSB-Dinamo şi reprezentanţii firmei de securitate au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, anunţă Jandarmeria Capitalei, precizând că numărul suporterilor care au accesul interzis pe stadion timp de şase luni sau un an a crescut de la şase la 10.

2055 afișări
Imaginea articolului Bătaie după derby-ul FCSB-Dinamo: Zece persoane, amendate şi interzise pe stadion / Clubul lui Becali şi firma de securitate, amendaţi cu câte 5.000 de lei - GALERIE FOTO

Bătaie cruntă după derby-ul FCSB-Dinamo: Şase persoane, amendate şi interzise pe stadion - GALERIE FOTO

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti precizează că, în urma partidei de fotbal dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti, care a avut loc sâmbătă, pe Arena Naţională, au fost constatate şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene.

Totodată, 10 persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an.

Au fost constatate şi patru fapte de natură penală, cu şase autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracţiunea de deţinere şi folosire a obiectelor pirotehnice.

 

„Organizatorul jocului sportiv şi societatea privată de securitate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condiţiilor de siguranţă a spectatorilor. În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziţie, se vor face demersurile legale pentru identificarea şi altor persoane care au comis fapte antisociale", precizează Jandarmeria Capitalei.

Ştirea iniţială

Şase suporteri care au intrat pe teren la meciul dintre FCSB şi FC Dinamo, disputat pe Arena Naţională, şi care s-au bătut, nu mai au voie să participe la partide de fotbal pe o perioadă de un an, fiind şi amendaţi fiecare cu câte 500 de lei, anunţă Jandarmeria Capitalei. 

Reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei au transmis că, la aproximativ 10 minute de la terminarea partidei, mai mulţi suporteri FCSB şi dinamovişti au intrat pe suprafaţa de joc şi s-au bătut.

În primă fază, a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind luaţi de pe teren.

„În urma acestui incident, şase persoane au fost identificate de jandarmi şi sancţionate cu câte 500 de lei fiecare şi interzicerea accesului de a mai participa la partide de fotbal, pe o perioadă de un an, în conformitate cu art. 20, lit. X), din Legea 4/2008. În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziţie, se vor face demersurile legale pentru identificarea şi altor persoane care au comis fapte antisociale", susţine Jandarmeria Bucureşti.

FCSB a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, pe Arena Naţională, cu rivala Dinamo, în etapa a XII-a a Ligii I.

Partida dintre FCSB şi Dinamo a fost întreruptă de arbitrul Istvan Kovacs în minutul 35, la scorul de 1-1, timp de 10 minute, în urma unui scandal iscat între Florinel Coman şi galeria lui Dinamo, după ce fotbalistul vicecampioanei României a aplaudat ironic în direcţia galeriei adverse.

Arbitrul i-a acordat cartonaşul galben, iar după ce lucrurile s-au liniştit şi Coman s-a dus să execute cornerul, a fost înjurat de către fanii dinamovişti din peluză. Coman a fost numit „ţigan", iar în direcţia sa au fost aruncate mai multe obiecte. Atunci, arbitrul a decis să trimită echipele la vestiar, iar meciul a fost reluat după aproximativ 10 minute.

Taguri:
suporteri,
bătaie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici