Belgia, locul 2 în clasamentul FIFA, eliminată de la Cupa Mondială. Vicecampioana lumii, Croaţia, merge mai departe

Maroc şi Croaţia sunt cele două echipe care s-au califiicat joi seara în optimile de finală ale Cupei Mondiale, ocupând primele două locuri în Grupa F. Maroc a învins Canada cu 2-1, în timp ce Croaţia şi Belgia au remizat, 0-0, rezultat ce îi trimite acasă pe „dracii roşii”.

1080 afișări
Imaginea articolului Belgia, locul 2 în clasamentul FIFA, eliminată de la Cupa Mondială. Vicecampioana lumii, Croaţia, merge mai departe

Belgia, locul 2 în clasamentul FIFA, eliminată de la Cupa Mondială. Vicecampioana Croaţia merge mai departe

Pe Al Thumama Stadium, din Doha, Marocul a deschis scorul după doar 4 minute de joc, când Hakim Ziyech a profitat de o greşeală a portarului advers, a interceptat o minge şi a fructificat cadoul primit, pentru 0-1.

Peste 20 de minute, Hakimi îl angajează în adâncime pe Youssef En Nesyri, care marchează dintre doi fundaşi canadieni care îl talonau, pe colţul scurt, pe lângă Borjan (0-2, min. 23). La acest scor, Marocul e calificată în optimi.

_____
Croaţia, la Al Rayyan, începe mai bine meciul şi Perisic îl testează pe Curtois după doar 20 de secunde, dar şutul său trece pe lângă poartă. Croaţii se instalează timp de 5 minute în faţa careului belgian, dar De Bruyne şi ai lui reuşesc să tempereze puţin jocul adversarilor şi Carrasco are şi el o ocazie la poarta croaţilor.

În minutul 15, după o centrare în faţa porţii lui Curtois, din lovitură liberă, Croaţia primeşte lovitură de pedeapsă, după un faul neglijent. Arbitrul Anthony Taylor se asigură că sunt întrunite condiţiile de executare a loviturii de pedeapsă când din cabina VAR este avertizat de existenţa unui posibil offside, înainte de fault.

Spre dezamăgirea suporterilor croaţi, penalty-ul este revocat.

_____
Canadienii nu cedează, în ciuda scorului, şi la o acţiune insistentă în flancul stâng, Nayef Aguerd deviază în proprie poartă şi Canada reduce diferenţa 1-2 (min. 40).

Înainte de a se intra la vestiare, marocanii mai marchează o dată, dar golul lui Youssef En Nesyri este anulat pentru un offside.

Africanii sunt calificaţi de pe prima poziţie a grupei, după primele 45 de minute

_____
Croaţia şi Belgia se contrează intens, toate încercările celor două echipe fiind stopate devreme de angrenajele defensive, puţine mingi reuşind să ajungă ameninţător în zona careului, fără a se pune însă presiune pe portari. Remiza nu e favorabilă Belgiei, la acest scor, înregistrat la pauză, Croaţia ocupând locul secund în grupă.

_____
După pauză, la Doha, nu se întâmplă nimic important până în minutul 72, când Hutchinson, aflat la capătul unei centrări din corner, îl învinge pe Bono, dar mingea nimereşte transversala, revine la Alistair Johnston care trimite peste poartă, tot cu capul.

Canadienii continuă să construiască pentru a-şi salva onoarea măcar cu o remiză, dar acţiunile lor nu au consistenţă.

_____
Incomplet refăcut după o accidentare, Lukaku este aruncat în luptă pentru „diavolii roşii”, dar prima ocazie a părţii secunde le aparţine croaţilor, şutul lui Mateo Kovacic, din minutul 50, fiind respins cu dificultate de Curtois.

Cea mai mare ocazie a meciului îi are în prim plan pe Carrasco şi pe Lukaku, care în minutul 61 irosesc pe rând şansa de a deschide scorul. Carrasco nu izbuteşte să-l învingă din poziţie centrală pe Livakovic,mingea respinsă ajunge la Lukaku, iar acesta şutează violent în bară.

Acelaşi Lukaku primeşte apoi o centare bună de la De Bruyne şi trimite cu capul foarte puţin peste poartă.

Ajung şi croaţii în careu, dar Curtois este la post de fiecare dată.

Croaţii îşi doresc victoria, pentru a trece în fruntea clasamentului, dar tot Lukaku e cel care are ocazia primului gol, în minutul 87, cu un şut pe lângă poartă.

Belgienii termină în ofensivă, dar fără rezultat pe tabelă, ceea ce echivalează cu eliminarea de la Cupa Mondială a ocupantei locului 2 în clasamentul FIFA.

______
Canadienii salvează doar la capitolul dorinţă, ultimele minute ale partidei cu Maroc găsindu-i în jumătatea adversă, unde însă nu pot pune probleme.

Maroc învinge şi câştigă grupa F, cu 7 puncte, urmată de Croaţia cu 5. Belgia termină pe 3, cu 3 puncte, iar Canada pleacă fără puncte obţinute în Qatar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici