Biroul Federal al FR Box a validat doar două candidaturi pentru postul de preşedinte. Vaştag şi Doroftei nu pot candida

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că Biroul Federal a validat doar două dintre cele şapte candidaturi depuse pentru alegerile din 23 noiembrie, cele ale lui Relu Aureş şi Fănel Trandafir.

225 afișări
Imaginea articolului Biroul Federal al FR Box a validat doar două candidaturi pentru postul de preşedinte. Vaştag şi Doroftei nu pot candida

Rudel Obreja (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

În schimb, candidaturile lui Francisc Vaştag, Leonard Doroftei, Bogdan Stoicescu, Marian Simion şi Titi Tudor au fost respinse, deoarece niciunul dintre cei cinci nu a făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010, aşa cum prevede statutul FR Box.

"Decizia Biroului Federal a fost luată în conformitate cu prevederile statutului, nu am făcut nimic altceva. Candidaturile lor au fost refuzate pentru că nu au făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010. Oricum, am înţeles că ei doreau să îşi depună candidaturile şi apoi să se susţină unul pe celălalt. Acum pot susţine un singur om. Ei nici nu ştiau regulamentele, se tot lăudau că vor să salveze boxul amator românesc, dar de zece ani nu au reuşit să facă asta", a spus Obreja.

Rudel Obreja a afirmat că regulamentul actual al FR Box este mai permisiv decât ceea ce federaţia internaţională de specialitate (AIBA) doreşte să impună la toate forurile. "După alegeri, dacă nu le convine, pot schimba statutul, pot face ce vor, dar va veni AIBA, care cere ca pentru a fi eligibil pentru a candida, un doritor va trebui să facă parte din Biroul Federal timp de patru ani neîntrerupt. Deci va fi mai greu decât acum să poată candida. Dacă nu vor să respecte recomdandările AIBA, atunci vor veni alte suspendări", a completat Obreja.

Preşedintele FR Box este convins că şeful AIBA, Ching-Kuo Wu, nu va veni la alagerile de vineri, deşi acesta îşi anunţase intenţia de a participa. "Preşedintele AIBA nu va veni la alegeri, a fost doar praf în ochi. Nu are curaj să vină în ţară când va şti că eu voi fi acolo. Dacă vine, eu o să mănânc toate hârtiile primite de la AIBA", a subliniat Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici