Boxerul Carl Froch se retrage din activitate

Boxerul britanic Carl Froch, care l-a deposedat pe Lucian Bute de centura IBF, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 38 de ani, informează bbc.co.uk.

222 afișări
Imaginea articolului Boxerul Carl Froch se retrage din activitate

Boxerul Carl Froch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mi-a rămas nimic de demonstrat şi moştenirea mea vorbeşte de la sine. Sunt extraordinar de mândru de ceea ce am realizat în box, dar acum este momentul să pun mănuşile în cui. Nu a fost o decizie uşoară, dar nici atât de dificilă cum ar crede lumea. Săptămâna trecută am făcut 38 de ani. Articulaţiile şi oasele mele sunt dureroase. Dacă ar exista dorinţă, aş putea lupta din nou, dar nu mai există motivaţie", a declarat Froch.

Boxerul britanic este cvadruplu campion mondial la categoria supermijlocie, de două ori la versiunea WBC şi câte o dată la versiunile IBF şi WBA. În 13 ani de carieră profesionistă, el a câştigat 33 din cele 35 de meciuri disputate, impunându-se de 24 de ori prin KO. Danezul Mikkel Kessler în 2010 şi americanul Andre Ward în 2011 sunt singurii care l-au învins pe Froch. Însă acesta din urmă şi-a luat revanşa în faţa lui Kessler în 2013.

Ultimul meci pe care l-a disputat Froch a fost în mai 2014, când l-a învins pe compatriotul său George Grove, pe Stadionul Wembley, în faţa a 80.000 de spectatori.

Lucian Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, la Nottingham, fiind învins de Carl Froch prin KO în repriza a cincea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici